Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

14. 07. 2018. 23:44   >>  23:30

EKIP ISTAKLA

Za šest mjeseci prenijeto 5,7 hiljada brojeva

Uslugu prenosivosti broja je u prvih šest mjeseci ove godine iskoristilo 5,7 hiljada pretplatnika.

Iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) su agenciji Mina-business saopštili da je od tog broja pretplatnika fiksne telefonije bilo 2,04 hiljade, dok je u mobilnoj telefoniji prenešeno ukupno 3,67 hiljada brojeva.

“U fiksnim mrežama, 857 brojeva je prenešeno iz mreže Telekoma u M:tel, 734 iz Telekoma u Telemach, 429 iz Telekoma u Telenor, četiri iz M:tela u Telenor, četiri u Telekom i jedan broj u mrežu Telemacha”, kazali su iz EKIP-a

U fiksnu mrežu Telekoma prenesena su još četiri broja iz Telenora i dva iz Telemacha. Najviše korisnika je otišlo iz fiksne mreže Telekoma 2,02 hiljade brojeva, iz M:tela devet, Telenora četiri i iz Telemacha dva broja.

Kod prenosa brojeva između mobilnih mreža u toku prvih šest mjeseci, od ukupno 3,67 hiljada najviše je prenešeno u M:tel, 2,32 hiljade, zatim u Telekom 824, dok je u mobilnu mrežu Telenora prenijeto 520 brojeva.

“Najviše korisnika je prešlo iz mobilne mreže Telenora 2,08 hiljada, potom iz Telekoma 1,16 hiljada, a najmanje iz mobilne mreže M:tela 425“, precizirali su iz EKIP-a.

Usluga prenosivosti telefonskih brojeva se pruža od 1. decembra 2011. godine. Do kraja juna ove godine ukupno je prenešeno 39,62 hiljade brojeva, od toga 9,92 hiljade u fiksnim i 29,7 hiljada u mobilnim mrežama.

U fiksnim mrežama od ukupno prenešenih brojeva, najviše je prenešeno u M:tel, 5,2 hiljade.
Najviše je otišlo iz fiksne mreže Telekoma 9,87 hiljada brojeva.

U mobilnim mrežama, od 29,7 hiljada brojeva najviše je prenešeno u M:tel 11,88 hiljada. Najviše korisnika je otišlo iz Telenora 15,4 hiljade.

Prenosivost broja je usluga koja omogućava svakom pretplatniku da zadrži telefonski broj pri promjeni operatora. Broj se može prenositi iz fiksne u fiksnu mrežu, odnosno iz mobilne u mobilnu mrežu.

Usluga prenosivosti telefonskih brojeva uspješno je implementirana i konstantno se radi na njenom unapređenju.

“Ovu uslugu koristi sve veći broj korisnika, te kao takva kroz pospješivanje konkurencije, krajnjim korisnicima obezbjeđuje mogućnost promjene korisničkog paketa shodno njegovim potrebama, uz zadržavanje svog telefonskog broja“, rekli su iz EKIP-a.

Ukupno vrijeme za prenos broja je tri radna dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније