Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

16. 07. 2018. 14:15 >> 14:00

DRLJEVIĆ PORUČIO

Cilj konkretni i vidljivi rezultati

Crna Gora nastoji da ostvari konkretne i vidljive rezultate na terenu, kako u oblasti vladavine prava, tako i u svim ostalim poglavljima pravne tekovine, saopštio je glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević.

Drljević je razgovarao danas sa direktorom predstavništva Fondacije Konrad Adenauer, Norbertom Bekmanom Dirkesom.


Drljević je informisao sagovornika o statusu pregovaračkog procesa, naglasivši da je, u skladu s novim pristupom pregovora, poseban fokus na reformama u poglavljima 23 i 24.

Istakao je da Crna Gora nastoji da ostvari konkretne i vidljive rezultate na terenu, kako u oblasti vladavine prava, tako i u svim ostalim poglavljima pravne tekovine.

"Glavni pregovarač je ukazao na važnost informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji i u tom kontekstu istakao značaj podrške Fondacije Konrad Adenauer koja, kroz organizaciju različitih aktivnosti u saradnji s Kancelarijom za evropske integracije doprinosi da informacije dođu do građana, ali i donosilaca odluka u državama članicama EU", saopšteno je iz generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore

Drljević i Bekman Dirkes su razgovarali o organizaciji predstojećih aktivnosti i razmotrili mogućnosti za unapređenje saradnje s ciljem pravovremenog, tačnog i sveobuhvatnog informisanja javnosti o pristupanju EU.

"Zajednički su ocijenili da je proces pristupanja EU je najsnažniji mehanizam za sprovođenje sveobuhvatnih društvenih reformi, a da je pristupanje Crne Gore i čitavog Zapadnog Balkana EU u interesu, kako samih država kandidata za članstvo, tako i cijele Unije", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније