Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

16. 07. 2018. 20:07 >> 22:36
1

ISTEKAO ROK

Od sjutra veće kazne za divlju gradnju

Danas je istekao rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno podignutih objekata na teritoriji Crne Gore.

Na slici je samo dio zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata koje su građani Glavnog grada predali u prethodih desetak dana. Nije malo ni onih koji su čekali posljednji dan.

"Evo da ugrabimo taj zadnji dan da predamo, mada sam već predao u katastar, ali na vrijeme je. Uzela sam što mislim da treba pa što mi bog da...", kazala je građanka Podgorice.

Šta će biti ukoliko je dokumentacija nepotpuna, jedno je od pitanja, ali glavno, da li će činom legalizacije građani biti u neravnopravnom položaju u odnosu na one koji su se oglušili o poziv države.

"Isto kao što su u neravnopravnoj poziciji oni što su legano gradili", kazao je Marko Čanović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Zakon je jasan, a osim obaveze predviđa sankcije. Vlasnika nelegalno sagrađenog objekta od 100 kvadrata, može iznositi od 340 do 1.200 eura godišnje. U ministarstvu napominju sa, ukoliko objekat ne smeta prostoru, rušenje nije predviđeno. Nakon ovog procesa, očekuje se da će 35 do 40 hiljada objekata ući u zakonom predviđeni okvir.

"Ja sam i u prethodnim izjavama govorio da rezultat nije broj prijavljenih. Sam proces je smišljen kao sistem koji će evidentirati sve vlasnike i nelegalne i legalne na teritoriji Crne Gore i postupati u skladu sa zakonom", kazao je Čanović.

Tačan broj zahtjeva biće poznat narednih dana, nakon što pristignu i svi oni upućeni Poštom.


Irena Rašović, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније