Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio CG, Objavila: J.B.Č. ]

16. 07. 2018. 20:57 >> 20:44

ROŽAJSKA GRIŽICA

Mještani koncesionarima blokirali put

Žitelji rožajske Grižice, blokirali su lokalni put za koncesionare šumskih sortimenata koje optučuju da su odgovorni za katastrofalno stanje puta a do čega su kako navode doveli izvlačenjem šumskih sortimenata kroz njihovo selo. Upozorili su koncesionare i lokalnu vlast na katastrofalno stanje lokalnog puta.

Predstavnici mještana rožajskog sela Grižica, posjetili su Odjeljenje bezbijednosti u toj opštini kako bi nadležne upoznali da su prinuđeni da blokiraju lokalni put koji to selo povezuje sa gradom. Kao razlog za takvu odluku su naveli da se put nalazi u katastrofalnom stanju i da su za to odgovorni koncesionari koji izvlače šumske sortimente kroz njihovo selo. Takođe su kazali da sanacija puta nije rađena decenijama, te da po cijenu bilo kojih kažnjavanja neće odustati od blokiranja te saobraćajnice.

"U policiji nam je rečeno da nemamo pravo da blokiramo put niti da branimo prolaz putem jer je u pitanju javni put. Sugerisano nam je da se obratimo lokalnoj upravi koja je nadležna za sanaciju puta kao i da pokušamo da se dogovorimo sa koncesionarima u smislu da dovedu put u pređašnje stanje. Ukoliko se ovo nastavi u najskorije vrijeme ni kamioni neće moći ovuda da se kreću", kazao je Radovan Đurović, ističući da kamioni pretovareni građom svakodnevno uništavaju i ono malo puta što je valjalo.

Nakon toga, delegaciju mještana je primio predsjednik opštine, Ejup Nurković, koji su ga upoznali sa stanjem u kojem se nalazi lokalni put.

Nurković je nakon razgovora sa predstavnicima MZ Grižica, obišao put u tom selu i obećao iz budžeta interventno 5.000 eura za njegovu sanaciju.

"Zadužio sam nadležne službe da se hitno angažuje građevinska operativa kako bi se sanirala oštećenja na tom putu, koja su pored koncesionara izazvale i bujice usljed kiše. Takođe sam, u razgovoru sa mještanima Grižice, obećao da će već tokom narednih dana to područje obići Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda, kao bi put bio kvalitetno saniran", kazao je Nurković.

I pored tog obećanja Grižičani su veoma nezadovoljni odnosom lokalne vlasti prema njima. Ističu da je njihovo selo jedino na području rožajske opštine u kojem nema ni jednog metra asfalta.

"Mi smo jedina MZ u kojoj nema ni jednog metra asfalta. Zadovoljni bismo bili kada bi nam sanirali ovo puta što imamo a zbog čega lokalna vlast ne čini ništa da nam olakša život to samo oni znaju. Takođe smo nezadovoljni što se iz našeg sela ne zapošljavaju ljudi što dovodi do masovnog odlaska uglavnom mladih pa je selo praktično opustjelo i u njemu su ostali samo starci. Struja je u katastrofalnom stanju", ističu Grižičani.

Faruk Kalić, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније