Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 07. 2018. 12:22 >> 12:07

ŠEHOVIĆ-ZELIOLI

Sertifikati o znanju Italijanskog i u CG

Ministar prosvjete Damir Šehović i novoimenovani ambasador Italije u Crnoj Gori Nj. E. Luka Zelioli dogovorili su ubrzane aktivnosti kako bi crnogorski studenti koji žele da studiraju u Italiji međunarodni sertifikat o znanju italijanskog jezika, mogli dobiti i u Crnoj Gori.

"Crna Gora i Italija jačaće saradnju u obrazovanju kroz zajedničke aktivnosti koje će biti zasnovane na potpisanom Sporazumu o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja", zaključeno je na današnjem sastanku.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, tokom sastanka potvrđene su namjere o jačanju odnosa u oblasti obrazovanja kroz, između ostalog, aktivnosti na promociji italijanskog jezika u Crnoj Gori.

"Dogovoreno je da se ubrzano radi kako bi se crnogorskim studentima koji žele da studiraju u Italiji omogućilo da međunarodni sertifikat o znanju italijanskog jezika, koji je preduslov za studije u Italiji, mogu dobiti i u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Ambasador je, kako se dodaje, istakao zadovoljstvo činjenicom da se italijanski jezik izučava u 47 osnovnih i 22 srednje škole u Crnoj Gori.

Zeliola najavio je i aktivnosti na jačanju saradnje u oblasti studentskih razmjena.

"Sagovornici su se saglasili da je do sada urađeno dosta na polju saradnje u obrazovanju, posebno kada se uzme u obzir da već sada svake godine vlada Italije dodjeljuje kandidatima iz Crne Gore izvjestan broj studentskih stipendija", navodi se u saopštenju.

Crna Gora, kako su kazali, kroz program Tempus i Erasmus + najviše sarađuje sa univerzitetima iz Italije.

"Sastanak je zaključen saglasnošću da će predstavnici obije strane kontinuirano pratiti zajedničke aktivnosti i kroz pomenuti sporazum raditi na njihovom širenju", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније