Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

19. 07. 2018. 13:53   >>  13:46

MUP I SLOVENCI

Memorandum o čišćenju neeksplozivnih ubojnih sredstava

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Ustanove za jačanje ljudske bezbijednosti (ITF) potpisali su danas Memorandum o saradnji u oblasti čišćenja teritorije od neeksplozivnih ubojnih sredstava.

Iz MUP-a je saopšteno da je Memorandumom zvanično otpočela saradnja na projektu pomoći u oblasti čišćenja teritorije od neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS), zaostalih iz prethodnih ratova.

Direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a, Mirsad Mulić, kazao je da će potpisivanjem memoranduma Vlada Crne Gore u saradnji sa ITF-om u naredne dvije godine opremiti magacine za skladištenje NUS-a i poligona za njihovo uništavanje.

„Od sredstava projekta čija je vrijednost 1,75 miliona USD finansiraće se i istraživanje tunela Potkop u Herceg Novom, koji je na samom završetku Drugog svjetskog rata bio miniran i srušen, a u čijoj su blizini turistički objekti, poput Porto Montenegra, Porto Kumbora i turističkog kompleksa Luštica“, rekao je Mulić.

Direktor ITF, Tomaž Lovrenčič je kazao da je uvjeren da će se realizacija projekta imati pozitivan socijalni, ekonomski i ekološki uticaj na život građana Crne Gore i njihovu životnu okolinu.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Mitja Močnik, kao i predstavnik Kancelarije za bilateralnu saradnju i odbranu u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici, Brian Mcllenan, čija je Vlada glavni donator projekta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније