Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 07. 2018. 21:09 >> 23:04

JAKE STRUJE

Izbjegavati kupanje na ušću Bojane

Javno preduzeće Morsko dobro i Crveni Krst Crne Gore apelovali su na posjetioce plaža da poštuju pravila ponašanja, zbog svoje bezbjednosti i ugodnog boravka.

Oni su kazali da su uređena kupališta organizovana i da pružaju sve neophodne uslove kupačima i turistima, a da je jedan od uslova i organizacija spasilačke službe, koja podrazumijeva angažovanje spasioca sa važećom Legitimacijom za spašavanje na vodi.

"Kupanje na drugim djelovima obale nije preporučljivo, pogotovo na ušću rijeke Bojane gdje postoji potencijalna opasnost od jakih struja i naglih promjena dubina", naveli su iz tih ustanova.

Kako su dodali, jake struje i veliki talasi na području Velike plaže i Ade Bojane u Ulcinju zahtijevaju da kupači budu posebno obazrivi.

Naglašavaju da, iako su na svim uređenim kupalištima na crnogorskom primorju prisutni spasioci na vodi, sami kupači moraju da vode računa o svojoj bezbjednosti.

Svi kupači, prema njihovim riječima, treba da prate signale i upozorenja spasioca i na taj način primaju informaciju o trenutnoj bezbjednosti u vodi.

Iz Crvenog krsta, između ostalog, savjetuju kupačima da odmah napuste vodu ako su na spasilačkim kulama istaknute crvene zastavice.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније