Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

(Radio Jadran)

22. 07. 2018. 21:25 >> 21:23
3

JOŠ BEZ ODGOVORA

Protest Novljana zbog bolnice u Meljinama

Nekoliko stotina građana, zaposlenih u Bolnici Meljine, članova Sindikata, ali i predstavnika nekih javnih preduzeća i Opštine H.Novi, okupilo se u 19 sati na ulazu u Bolnicu Meljine, u znak podrške osoblju koje se bori za opstanak ustanove koja doživljava tešku finansijsku i kadrovsku krizu.

"Drago mi je što smo se okupili da pokažamo šta je naše i šta uvijek treba da bude naše. Nadam se da ćemo biti složni da prevaziđemo sve gluposti, a da radimo u zajedničkom interesu. Pozivam sve da se okupimo i sljedeće subote, da se zna da nam je stalo i da nećemo dozvoliti da se radi ono što nije u našem interesu", poručila je jedna od organizatorki skupa Dara Vukadinović.

Predsjednica Sindikata Bolnice, Slavica Drobnjak, zahvalna je građanima na podršci. Kazala je da osoblje i dalje može da im pruža kvalitetnu zdravstvenu uslugu, ali i da zato žele njihovu podršku u borbi za opstanak ustanove.

Tvrdi da im se od prošlog ponedjeljka, kada su počeli s protestima, niko iz Vlade nije obratio. Ipak, očekuju da će premijer odgovoriti njihovom zahtjevu za razgovorom. Ni vlasnik Bolnice, Duško Knežević nije odgovorio na otvoreno pismo ljekara te medicinske ustanove.

"Punim srcem podržavam Bolnicu, da opstane i da uđe u sistem zdravstva Crne Gore. Otkada sam direktorka Vodovoda i kanalizacije, od septembra, dajemo podršku kolektivu. Na usluzi smo im oko održavanja infrastrukture. Pomogli smo kada ih je poharala pijavica, izdvojili smo i 1000 eura pomoći, a njihov veliki dug za vodu izmiruju tako što liječe naše radnike", kazala je direktorka Vodovoda i kanalizacije, Olivera Doklestić.

Ona je dodala da je Bolnica u Meljinama neraskidivi dio Herceg Novog.

Inače, građani su samoinicijativno u jednom momentu izašli iz kruga Bolnice i blokirali saobraćaj, koji je bio u prekidu 20-tak minuta. Policija je došla, ali nije intervenisala.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније