Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

23. 07. 2018. 15:42 >> 15:37
61

VLADA O IZJAVI IRINEJA

Zlonamjerne izjave neće ugroziti toleranciju i suživot

Crna Gora je prepoznata daleko izvan svojih granica kao demokratska i građanska država, koja s ponosom baštini vrijednosti jednakosti, tolerancije, suživota, vjerskog i etničkog sklada i dobrosusjedstva, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Te vrijednosti, koje su izdržale izazove u teškim vremenima, ne mogu ničim biti dovedene u pitanje, a pogotovo ne paušalnim, zlonamjernim i neutemeljenim ocjenama", poručuju iz Vlade, komentarišući izjavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja.

Irinej je kazao da je položaj crkve u Crnoj Gori danas gori nego u vrijeme okupacije Osmanlija, dok je položaj Srba kao u vrijeme ozloglašene fašističke Nezavisne države Hrvatske NDH.

"Stavovi govore o onome ko ih je izrekao, a ne o onome na čiji su račun izrečeni. Crna Gora i ovog puta, ne gradeći politike na odgovorima na ovakve paušalne ocjene, pokazuje i svoju zrelost i svoj demokratski kapacitet", poručili su iz Vlade.

Predsjednik Vlade Duško Marković će, kako se navodi u saopštenju, odgovoriti na pismo koje mu je uputio patrijarh Irinej.

Пратите нас на

Коментари61

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније