Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Aida Rastoder, TVCG

23. 07. 2018. 19:52   >>  19:49

KOMEMORACIJA

Alfandari mnogo uradio za Jevreje u CG

Predsjednik Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, Jaša Alfandari, bio je iskren sagovornik, euridita, vješt govornik, borac za ljudska prava i položaj Jevreja u Crnoj Gori i svijetu. Preminuo je 12. jula, a komemoracija povodom njegove smrti održana je danas u staroj zgradi Vlade.

Jaša Alfandari bio je suprotnost savremenom čovjeku, a sve što je radio, radio je posvećeno, kazala je njegova ćerka Hana.

"Njemu je Jevrejska zajednica bila sve. On je ostvario san iz djetinjstva, dao nam je mogućnost da nastavimio sa tim i mislim da je naša dužnost i obaveza da nastavimo putem kojim je on krenuo", kazala je Hana Alfandari.

Iskren sagovornik, neumorni borac, vješt govornik, Jaša Alfandari gazio je kroz život ponosno, dosljedan principima slobode, tolerancije, i poštovanju ljudskih prava.

"Crna Gora će ga upamtiti kao velikog prijatelja gdje je njegovo zalaganje za bolji pravedniji svijet posebno došlo do izražaja, imao je nezamjenjivu ulogu u razvijanju dobrih međuljudskih i međureligijskih odnosa, i u afirmaciji prava, ne samo pripadnika manjinskih naroda, nego i svih vjerskih zajednica", istakao je potpredsjednik Jevrejske zajednice Đorđe Raičević.

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka kazao je da je Alfandari prvi put na organizovan način prezentovao crnogorskoj javnosti kulturu i vrijednosti jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

"Za relativno kratko vrijeme mnogo je uradio za Jevrejsku zajednicu, a ne samo za njih nego za citavu Crnu Goru", naveo je Zenka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније