Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila J.B.Č. ]

24. 07. 2018. 12:28 >> 12:14
1

ELEZ UPOZORILA

Bez pomoći gašenje "Meljina" više nego izvjesno

Direktorica OB "Meljine" u Herceg Novom Olivera Elez, tokom sastanka sa ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem, upozorila je da ukoliko se ubrzo ne pruži hitna pomoć toj zdravstvenoj ustanovi, gašenje bolnice više nego izvjesno. Hrapović je podsjetio da je za posljednje dvije godine Fond za zdravstveno osiguranje na osnovu fakturisanih usluga toj bolnici isplatio skoro 3 miliona eura.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, tokom sastanka sa minisrom Kenanom Hrapovićem, predstavnici bolnice Meljine, zbog ozbiljnosti situacije u kojoj se našla ta ustanova i svi zaposleni u njoj, zatražili su što hitnije iznalaženje modaliteta za uključivanje države i lokalne samouprave, kako bi nastavili da pružaju zdravstvenu zaštitu lokalnom stanovništu, što je, kako su istakli, prioritet bez presedana.

"Dolazimo u fazu neizdrživosti i ukoliko se ubrzo ne pruži hitna pomoć bolnici i zaposlenima, gašenje e ustanove je više nego izvjesno", kazala je direktorica PZU "„Meljine", Olivera Elez.

Elez je saopštila da su se zaposleni i ona lično više puta obraćali vlasniku Atlas grupe, Dušku Kneževiću, koji upravlja bolnicom, te da od njega do sada nijesu dobili nikakav odgovor, niti gest zainteresovanosti za rješevanje problema.

"Ministarstvo zdravlja ispunjava sve obaveze prema bolnici Meljine kroz ugovorni odnos sa Fondom za zdravstveno osiguranje i sve usluge koje se pružaju građanima Herceg Novog plaćaju se u roku i na vrijeme", kazao je ministar Hrapović tokom sastanka sa predstavnicima OB Meljine.

Iz ministarstva dodaju da je Hrapović tokom sastanka kazao da je nakon 3. avgusta 2016. godine, kada je Vlada donijela odluku o privremenom uključivanju PZU Opšte bolnice "Meljine"- Herceg Novi u javni zdravstveni sistem Crne Gore, Fond za zdravstveno osiguranje na osnovu fakturisanih usluga toj bolnici isplatio skoro 3 miliona eura.

"Takođe, u navedenom periodu Montefarm je bolnici Meljine isporučio ljekove i medicinska sredstva u vrijednosti 253,437.60 eura, koja nijesu plaćena od strane bolnice, dok je dug Zavodu za transfuziju krvi narastao na 83.403,02 eura", kazao je Hrapović.

Ministar je iskazao razumijevanje i izrazio zabrinutost zbog situacije u kojoj su se našli zaposleni u "Meljinama" i podržao inicijativu za očuvanjem i daljim radom te medicinske ustanove.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније