Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 07. 2018. 14:51 >> 14:36

UKUPNO PET

Troje novih lobista u registru ASK

Tokom jula 2018. još tri lica dobilo je odobrenje za obavljanje poslova lobiranja i upisano u regisar lobista Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), u koji je do sada upisano ukupno pet lobista.

"U julu 2018. tri fizička lica koja su položila ispit za obavljanje poslova lobiranja podnijela su Agenciji za sprječavanje korupcije zahtjeve za izdavanje odobrenja za obavljanje djelatnosti lobiranja. Agencija je odobrila te zahtjeve, pa je sada u registru Agencije upisano ukupno pet lobista", navodi se u saopštenju ASK.

Oni napominju da su od 1. januara 2016. objavili dvadeset javnih poziva za prijavljivanje kandidata za polaganje ispita za obavljanje poslova lobiranja.

"Održano je sedam ispita, koje je položilo 14 kandidata, od kojih sedam u toku 2018. godine. Mogućnost podnošenja zahtjeva za upis u registar lobista imaju svi kandidati kojima je Agencija izdala sertifikat o položenom ispitu za obavljanje poslova lobiranja", navodi se u saopštenju.

Agencija podsjeća da se poslovima lobiranja mogu isključivo baviti lica koja su upisana u registar lobista kod Agencije, te da je obavljanje ove djelatnosti od strane neregistrovanih lobista nezakonito i podliježe prekršajnoj odgovornosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније