Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 07. 2018. 18:16 >> 18:01

BIJELO POLJE

Unaprijediti saradnju Opštine i Rotari kluba

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je danas primio guvernera distrikta Srbije i Crne Gore Vladimira Matića i predstavnike Rotari kluba Bijelo Polje.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju saradnje Rotari kluba i lokalne samouprave, koja je od osnivanja kluba, prije devet godina, u kontinuitetu dobra.

Predsjednik Opštine Petar Smolović pozdravljajući rotarijance kazao je da lokalna samouprava maksimalno podržava i pomaže sve organizacije i inicijative, koje svojim aktivnostima, doprinose stvaranju kvalitetnijih uslova za život građana, institucija i ustanova.

U tom cilju, istakao je predsjednik Opštine, Bijelo Polje je po izdvajanju finasijskih sredstava za rad NVO sektora i drugih korisnih organizacija u samom crnogorskom vrhu. Opština opredjeljuje značajna sredstva za podizanje nivoa usluga u zdrastvenim i obrazovnim ustanovama kako bi i na taj način pomoglii zaposlenima i građanima koji ih koriste.

"Samo u poslednja dva dana obezbijedili smo blizu pola miliona eura za relaizaciju takvih projekata, 180 000 biće opredijeljeno za detaljnu rekonstrukciju sportske sale u Osnovnoj školi "Marko Miljanov" na koju se čeka dugi niz godina", kazao je Smolović.

On je istakao da je opštinski budžet konsolidovan te da ima dovoljno novca za podršku onim projektima koje lokalna samouprava procijeni korisnim za širu zajednicu, te nakon što se uvjeri da će opredijeljena sredstva do posljednjeg centa biti utrošena u te namjene.

Guverner Matić se zahvalio gradonačelniku na dobroj dosadašnjoj saradnji, rekavši da je ove godine misija Rotari kluba fokusirana na oblasti obrazovanja a cilj njegovog dolaska u Crnu Goru jeste da Rotari klub pomogne one institucije i ustanove kojima je pomoć najneophodija.

Matić je upoznao domaćina sa realizacijom Projekta "100 za 100" koji je u toku i koji se realizuje povodom sto godina postojanja Rotari fondacije. Njime se raznim projktima pomažu škole na području distrikta.

U sklopu projekta podijeljeno je 118 tableta i računara, 25 robota za edukaciju đaka, 31 bijelih tabli, obnovljeno je više koncertnih dvorana i fiskulturnih sala, izvršeno sređivanje školskih dvorišta i sportskih terena, obezbjeđen gusjeničar za kretanje invalida, obezbijeđene nagradne ekskurzije i kampovi, đačke kuhinje i stipendije. Do danas ima 78 objava koje se odnose na realizaciju projekta, 100 donacija i 136 donatora. Za pomenute aktivnosti od kojih će korist imati 96 609lica utrošeno je 97.330 eura.

"U susret desetogodišnjici postojanja Rotari kluba Bijelo Polje ,koja će biti obilježena iduće godine planirana je realizacija više projekata za koje klub ima gotove planove", kazao je predsjednik kluba, Željko Madžgalj.

Predsjednik Odbora komiteta za saradnju sa lokalnom samoupravom Ranko Popović istakao je opredeljenost kluba da nesebično služi potrebama lokalne zajednice kroz realizaciju projekata koji šire duh tolerancije i mira.

Matić je potom sa bjelopoljskim rotarijancima posjetio preduzeće Mikromont i Etno selo „Vuković“.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније