Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ mitropolija.com ]

26. 07. 2018. 17:21   >>  17:16 6

NA PREVLACI

Amfilohije: Obnavljamo svetinju do 2020.

Mitropolit crnogorsko–primorski Amfilohije osveštao je danas novoizgrađenu riznicu manastira Svetog Arhangela Mihaila na Prevlaci kod Tivta i najavio da će do 2020. taj manastir biti obnovljen.

Amflohije je najavio i proslavu 800. godišnjice uspostavljanja Srpske pravoslavne crkve i Zetske episkopije.

Liturgija su prisustvali srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, konzul Srbije Zoran Dojčinović, predsjednici budvanske i kotorske skupštine Đorđije Vujović i Dragica Perović.

Amfilohije je naglasio da je današnje, 25. sabranje na Prevlaci, nastavak onog Sabora koji je trajao od 4. vijeka i da se njime potvrđuje da su svi zemaljski narodi prizvani da postanu zajedničari toga Svetoga sabora.

„Nadamo se da će 2020. godine ovdje biti veliki sabor prilikom osvećenja obnovljenog hrama Svetih arhangela Mihaila i Gavrila. Time ćemo obilježiti i proslaviti 800-godišnjicu koja će se proslaviti svuda u našoj Crkvi, i u Žiči, i u Peći, i u Beogradu i širom vaseljene“, rekao je Amfilohije, i dodao da se Crkva svetosavska raširila na svih pet kontinenata.

Nakon Liturgije prerezan je slavski kolač a bogatim programom je nastavljen Sabor Svetog arhangela Gavrila na Prevlaci koji je počeo juče Tribinom o natalitetu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније