Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

29. 07. 2018. 11:51 >> 11:38
1

KAŠĆELAN S GOSTIMA IZ EVROPE

Cetinju čast da bude domaćin festivala folklora

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan istakao je da je Prijestonici čast da bude domaćin Međunarodnog festivala folklora u kom se prepliću različite tradicije, kulture i iskustva iz kojih, kako je naveo, možemo svi mnogo da naučimo.

On je naglasio da su spoj mladosti i duh prošlih vremena, koji živi kroz narodnu nošnju, pjesmu i igru, prethodna tri dana uljepšali grad, a da su učesnici Festivala, njih više od 200, na najbolji način predstavili zemlje iz kojih dolaze.

"Predstavnici ansambala Bugarske, Makedonije, Češke, Poljske, Turske i Hrvatske zahvalili su se gradonačelniku na prijemu i pozvali ga da posjete države ispred kojih nastupaju ove godine na Ljetnjoj pozornici. Na kraju susreta gradonačelnik Kašćelan i gosti su razmijenili poklone", naglasili su iz Prijestonice.

Dvanaesti Međunarodni festival folklora tradicionalno organizuje Kulturno-umjetničko društvo „Njegoš” pod pokroviteljstvom Svjetske organizacije folklornih festivala i tradicionalne umjetnosti CIOFF.

U prethodna dva dana publika je imala priliku da uživa u folklornim plesovima, izvornim i autohtonim igrama i pjesama iz Evrope i Evroazije i bude centar prelamanja narodnog življenja u okruženju i van njega. U okviru programa u subotu je na Dvorskom trgu organizovan Međunarodni sajam suvenira na kom su gosti promovisali dobra iz svoje kulturne baštine, ali i nacionalnu kuhinju i ostale znamenitosti.

Publika na Ljetnjoj pozornici i večeras će, od 20 sati i 30 minuta, uživati u koreografijama ansambala, a nakon nastupa biće organizovana dodjela diploma i razmjena poklona predstavnika zemalja učesnica čime će ovogodišnji Festival biti proglašen zatvorenim.

Festival je organizovan uz finansijsku podršku Prijestonice Cetinje, Turističke organizacije Prijestonice Cetinje i Ministarstva kulture.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније