Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

30. 07. 2018. 07:40 >> 07:25

ODSLUŽILO JE 14

Kućna robija za 182 osuđenika

Četrnaest osoba kaznu zatvora izdržalo je u prostorijama u kojima inače stanuju, a trenutno na taj način robija još 41 osuđenik, saopšteno je Vijestima iz Ministarstva pravde.

 

Iz resora kojim rukovodi ministar Zoran Pažin, objašnjeno je da je izvršenje kazne izdržavanja zatvora u prostorijaim u kojima osuđeni stanuje započeto u decembru prošle godine.

“Oprema je nabavljena, instalirana i testirana, sprovedene obuke službenika koji trebaju da prate izvršenje ove kazne. Ministarstvo pravde je jedan dio opreme obezbijedilo iz budžeta, a jedan dio opreme je obezbi jeden uz podršku Ambasade SAD”, saopšteno je iz ministarstva.

Navodi se da je obezbijeđeno 87 radio frekventnih (RF) narukvica, 87 stacionarnih jedinica za nadzor, jedna jedinica za praćenje stanja (nivoa) alkohola, kao i usluge komunikacionih linkova.

“Pravosnažnu sudsku odluku, kojom se određuje da se kazna zatvora izvršava u prostorijama u kojima osuđeni stanuje, sud koji je donio odluku dostavlja Ministarstvu pravde koje je nadležno za izvršenje ove kazne. Ministarstvu pravde je dostavljeno 182 pravosnažnih presuda. Od toga do sada je kaznu završilo 14 lica. Trenutno izvršava kaznu 41 lice”, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Dodaje se da su uglavnom do sada dostavljene pravosnažne presude osnovnih sudova iz Podgorice, Rožaja, Ulcinja, Berana, Bara, Kotora, Nikšića, Bijelog Polja.

U Krivičnom zakoniku piše da ako se učiniocu krivičnog djela izrekne kazna zatvora do šest mjeseci, sud može istovremeno odrediti da se ona izvršiti u prostorijama u kojima stanuje: “Ukoliko se, s obzirom na ličnost učinioca, njegov raniji život, njegovo držanje poslije učinjenog djela, stepen krivice i druge okolnosti pod kojima je djelo učinio, može očekivati da će se i na taj način ostvariti svrha kažnjavanja”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније