Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

30. 07. 2018. 18:54 >> 18:39

POTPISAN MEMORANDUM

Moguća saradnja sa Kinezima na Domu revolucije

Predstavnici kineske delegacije za industrijski razvoj iz Changsha High Tech zone i Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis potpisali su Memorandum o saradnji, kojim je predviđena i potencijalna realizacija projekata na nikšićkom Domu revolucije.

Direktor Tehnopolisa, Ratko Bataković, rekao je da očekuju da sa predstavnicima Kine rade zajedno na projektu izgradnje velikog multimedijalnog i vizitor centra u ruiniranom objektu Doma revolucije.

Riječ je o projektu, kako je rekao Bataković, koji je Tehnopolis planirao da realizuje sa Opštinom Nikšić.

„Nadamo se da ćemo u budućnosti sarađivati na raznim razvojnim projektima sa našim partnerima iz Kine, kojima smo predočili mogućnosti i resurse opštine Nikšić. Očekujemo da ćemo ostvariti i saradnju na projektima iz oblasti inovacija i preduzetništva“, rekao je Bataković nakon sastanka sa Kinezima i potpisivanja Memoranduma.

Predstavnicima kineske delegacije predstavljene su aktivnosti Tehnopolisa i infrastruktura, kao i plan valorizacije Doma revolucije i potencijali za razvoj tog zdanja u centru grada na čiju se rekonstrukciju i završetak decenijama čeka.

Zamjenik direktora administrativnog komiteta Changsha High-Tech zone, Mo Yiping, prezentovao je mogućnosti i planove te organizacije i rekao da očekuje da će potpisani Memorandum biti pokretač dalje saradnje sa Tehnopolisom.

Kineska delegacija je, nakon potpisivanja Memoranduma, obišla prostor Doma revolucije, gdje je u toki prva faza rekonstrukcije tog zdanja koji je višedecenijski gorući problem Nikšića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније