Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

01. 08. 2018. 07:45   >>  07:31 2

NUHODŽIĆ I STEFANOVIĆ

U Beogradu o granicama i organizovanom kriminalu

Organizovani kriminal, migracije i unapređenje prekogranične saradnje neke su od tema o kojima će u Beogradu razgovarati ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sa srpskim kolegom Nebojšom Stefanovićem.

Nuhodžić će danas na poziv kolege Nebojše Stefanovića posjetiti Beograd, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Kako su naveli iz kabineta Nuhodžića ministri će razgovarati o policijskim pitanjima, s posebnim osvrtom na borbu protiv organizovanog kriminala, aktuelne migracione izazove i unapređenje prekogranične saradnje.

"Zajedničko spoljnoplitičko opredjeljenje za članstvo u Evropskoj uniji (EU) dodatno upućuje na saradnju dvije države pa će jedna od tema biti i razmjena znanja i iskustava u okviru pregovaračkog poglavlja 24.“, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu obostrani interes za intenziviranje saradnje na resornom nivou, ministri će potpisati sedam sporazuma i dva protokola, kojima se reguliše režim rada svih šest graničnih prelaza na granici Crne Gore i Srbije.

"Sporazumom o pograničnom saobraćaju regulišu se uslovi i način prelaska granice stanovništva u pograničnim opštinama Crne Gore i Srbije“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније