Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

31. 07. 2018. 22:25   >>  22:11

RESORNO MINISTARSTVO

Novi zakon za bolje puteve

Novi zakon o putevima trebalo bi da riješi uočene nedostatke i nepravilnosti u primjeni važećih pravnih propisa, uredi preciznije uslove i način upravljanja, zaštite i održavanja puteva, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Iz tog resora su podsjetili da je Zakon o putevima donijet 2004. godine, a 2009., 2010., 2011., i prošle godine pretrpio izmjene i dopune.

Kako su naveli, s obzirom da je od donošenja zakona značajno promijenjena zakonska regulativa u Crnoj Gori, bila je neophodna izrada novog zakona.

„Ovim zakonom urediće se pravni položaj, razvoj, održavanje, zaštita, upravljanje i finansiranje javnih puteva, kao i njihovo građenje i rekonstrukcija i dodatno usaglasiti sa pravnom tekovinom Evropske unije u oblasti saobraćajne politike“, saopštili su iz Ministarstva.

Radna grupa je pripremila Nacrt zakona o putevima i on je bio na javnoj raspravi od 11. juna.

Iz Ministarstva su kazali da bi Nacrt zakona trebalo bi da riješi uočene nedostatke i nepravilnosti u primjeni važećih pravnih propisa iz oblasti puteva, da uredi preciznije uslove i način upravljanja, zaštite i održavanja puteva, pruži rješenje za načine i izvore finansiranja.ž

„Trebalo bi i da omogući usaglašavanje zahtjeva u pogledu izgradnje i rekonstrukcije puteva sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, kao i neophodno usaglašavanje sa propisima Evropske unije“, kaže se u saopštenju.

Navodi se je novim zakonom utvrđen organ nadležan za nadzor nad sprovođenjem odredaba tog akta, prava, nadležnosti i ovlašćenje državnog inspektora, povjeravanje inspekcijskog nadzora i žalba na rješenje inspektora.

„Utvrđene su i kaznene mjere za privredni prestup za pravno lice i prekršaj za pravno lice, preduzetnika, fizičko lice“, saopštili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније