Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

03. 08. 2018. 12:05 >> 11:51

MIRANOVIĆ

"Narodni muzej u lošem stanju zbog nerada"

Direktorica Narodnog muzeja Anastazija Miranović ocijenila je da je stanje u Narodnom muzeju lošije od očekivanog. Riješena je, kaže, da se izbori sa decenijskim javašlukom i učini sve da ta ustanova profunkcioniše po uzusima struke i zakona.

 

Miranović je u intevjuu Radiju Crne Gore rekla da je akumulirani decenijski nerad prouzrokovao stanje u kojem se nalaze i Narodni i ostali muzeji.

“Ona primjećuje i da nedovoljno valorizujemo svoje vrijednosti, iako, kako ističe, itekako imamo šta da ponudimo i kada je riječ o kulturnoj baštini, ali i savremenoj umjetnosti.

Na pitanje kako joj, nakon dvomjesečnog rada i sagledavanja, izgleda situacija u Narodnom muzeju, te da li je više ohrabrena ili obeshrabrena, Miranović kaže: “Ne bih rekla da sam niti ohrabrena, niti obeshrabrena”.

Znala je, kaže, gdje i zašto dolazi, te koji je njen primarni zadatak u muzeji.

“Ali da kažem kolokvijalno da se pospremi situcija po svim osnovama u dijelu discipline, obavljanja radnih zadataka, ali i stručne obrade predmeta, vođenja dokumentacije, od završetka revizionog postupka koja je u toku. Kompleksnost situacije u Narodnom muzeju mi je bila jedan novi profesionalni izazov, ovdje sam nekada radila i nijesam neko ko nije iz ove priče”, pojasnila je ona.

Istakla je da se njeno viđenje stanja u Narodnom muzeju podudara sa stavovima državne komisije, ali navodi da nije bila u prilici koliko i oni da iščita kompletnu dokumentaciju.

Razgovarala: Slavenka Makočević, RTCG

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније