Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

03. 08. 2018. 14:30 >> 14:18

NAREDNE SEDMICE

Besplatne radionice za djecu

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice biće organizovane tri besplatne radionice za djecu različitog uzrasta.

Iz Udruženja su najavili da će u ponedeljak u 18 sati biti organizovana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci od jedne do tri godine.

„Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta“, navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja su kazali da će učesnici imati prilike da postave pitanja povodom nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugima.

„Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog što boljeg razvoja“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu.

„Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale“, objasnili su iz Udruženja.

Radionicu će voditi defektološkinja Ivana Popović, a broj mjesta je ograničen na pet. Prisustvo roditelja je obavezno.

Iz Udruženja je saopšteno da će u četvrtak u 19 sati početi kreativno edukativna radionica, pod nazivom To sam ja.

Radionica je, kako su kazali, namijenjena djeci od pet do sedam godina, a u okviru radionice djeca će na zabavan način učiti kako da kreativno izraze sebe, kroz brojne podsticajne aktivnosti i igre.

„Cilj radionice je da djeca postanu svjesni sebe, svoje posebnosti, kao i razlike i sličnosti među drugarima. Na taj način podstiče se veći stepen imaginacije i socijalizacije kod mališana“, kaže se u saopštenju.

Radionicu će voditi psihološkinja Andrijana Tičević, broj mjesta je ograničen na 15.

Iz Udruženja su najavili da će u petak u 19 sati biti organizovana radionica pod nazivom Zagonetalica, a vodiće je učitelj Sava Kovačević.

„U toku radionice djeca će kroz praktične aktivnosti učiti da rješavaju probleme na kreativan i maštovit način, a kroz zanimljive aktivnosti će osvijestiti značaj timskog rada i podjele odgovornosti u timu“, navodi se u saopštenju.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od sedam do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici.

Iz Udruženja su saopštili da je zbog ograničenog broja mjesta, obavezno prijavljivanje na e-mail igrackoteka@t-com.me, broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније