Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 08. 2018. 16:15 >> 16:03
3

U MJESTU DRAGALJ

Novljanin vozio 210 km/h, zaradio prekršajnu prijavu

Službenici Uprave policije juče su podnijeli krivičnu prijavu protiv dvadesetpetogodišnjeg D.V iz Herceg Novog zato što je na magistralnom putu Nikšić – Risan, u mjestu Dragalj, vozio čak 210 km/h.

"Naime, službenici Grupe su, 02.08.2018. godine oko 22 sata i 40 minuta, na magistralnom putu Nikšić – Risan u mjestu Dragalj, zaustavili vozilo marke „ VW Golf VI“ hercegnovskih registarskih oznaka kojim je upravljao D.V. (25) iz Herceg Novog, zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 210 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Protiv D.V. podnijeta je Sudu za prekršaje prekršajna prijava iz člana 318 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima," navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnih sedam dana, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdali su inače 3.770 prekršajnih naloga, podnijeli 408 prekršajnih prijava i oduzeli 240 vozačkih dozvola.

Takođe, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, slobode je lišeno 98 osoba, saopšteno je iz policije.

"Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju," saopštili su iz policije.

Iz policije su još jednom upozorili da je uzrok saobraćajnih nesreća najčešće ljudski faktor, i apelovali na učesnike u saobraćaju da budu oprezni.

"Još jednom napominjemo da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica, ukazuju da je kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda dominantan ljudski faktor, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima," navode u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније