Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

05. 08. 2018. 10:08   >>  09:53 6

KALEZIĆ NAJAVIO

Ovogodišnji Prajd biće masovniji

Ovogodišnja Parada ponosa, koja je planirana za kraj ljeta, biće masovnija od prethodnih, najavio je predsjednik Upravnog odbora LGBTIQ asocijacije Kvir Montenegro, Danijel Kalezić.

 

On je saopštio i da Organizacioni odbor šestog Montenegro Prajda broji 49 LGBTIQ osoba, članova porodice i prijatelja.

U intervjuu za PR Centar, Kalezić je kazao da datum održavanja Prajda još nije utvrđen, te da će odluka o tome biti usvojena tokom sljedeće sedmice.

"Ono što sigurno znamo je da je Prajd generalno planiran za kraj ljeta, desiće se šesti put u Podgorici i da ćemo ponovo zajedno šetati za slobodu svih LGBT osoba u Crnoj Gori“, istakao je Kalezić.

Na pitanje očekuju li podršku ključnih predstavnika Vlade na šestom Montenegro Prajdu, s obzirom da je prošle godine izostala, Kalezić je rekao da je podrška izostala jer ih Organizacioni odbor nije pozvao da prisustvuju događaju.

"Organizacioni odbor ih nije zvao zato što smo htjeli da vidimo kolika ta podrška zapravo kad ne postoji bilo koja vrsta pritiska. Htjeli smo da vidimo suštinsku podršku i vidjeli smo da je nema u tom ličnom smislu“, rekao je Kalezić.

On je kazao da očekuju da ove godine vide drugačiju situaciju u odnosu na prethodnu.

"Ukoliko se ponovi prethodna godina, ako ponovo niko od članova i članica Vlade ne dođe na Prajd, to će nam reći dosta o tome koliko je ukupno zalaganje za poštovanje ljudskih prava u Crnoj Gori od članova i članica Vlade iskreno ili nije“, poručio je Kalezić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније