Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 08. 2018. 18:00   >>  17:44

GLAVNI GRAD

Počela montaža novih podzemnih kontejnera

Montaža 20 novih podzemnih kontejnera, za čiju je nabavku Glavni grad izdvojio oko 80 hiljada eura, počela je danas i biće završena do kraja mjeseca.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, time će se efikasnije prikupljati komunalni otpad, poboljšati higijena i izgled grada.

"Pripremni radovi na montaži prve isporuke od deset podzemnih kontejnera započeti su na lokacijama koje su prethodno ispitane", kaže se u saopštenju.

Iz PG Biroa su kazali da je utvrđeno da na tim mjestima nema podzemnih instalacija, što je preduslov za određivanje lokacije.

"Po dva kontejnera biće montirana u Bulevaru Ivana Crnojevića i u blizini raskrsnice Nove Dalmatinske i Vlada Ćetkovića, a po jedan u ulicama Bratstva i jedinstva, Nikca od Rovina, Vasa Raičkovića, Meše Selimovića i Princeze Ksenije", navodi se u saopštenju.

Završetak montaže prve grupe kontejnera planiran je, kako su kazali, do kraja nedjelje, a nakon isporuke preostalih deset, do kraja mjeseca će biti završeni kompletni radovi i svih 20 novih podzemnih kontejnera stavljeni u funkciju.

“Prilikom odabira uzimali smo u obzir one lokacije na kojima se trenutno pražnjenje kontejnera vrši više puta u toku dana i gdje je, i pored čestog pražnjenja, primjetna pojava odlaganja otpada oko kontejnera”, objasnili su iz PG Biroa.

Dodaje se da će podzemni kontejneri biti odgovarajuća zamjena za metalne, koji će biti povučeni po okončanju kompletnih radova.

“Podzemni kontejneri se prazne svakodnevno, a poslovi se obavljaju uz angažovanje dva specijalna vozila sa kranom, namjenski obezbijeđena za pražnjenje podzemnih kontejnera”, piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније