Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 08. 2018. 07:06   >>  06:51 3

U PODGORICI

Kvadrat "skočio" i do 300 eura

Cijene i prodaja stanova su se povećale posljednjih mjeseci u Podgorici, tako da je metar kvadratni stana u izgradnji poskupio od 100 do čak 300 eura, saopštila je direktorica jedne podgoričke agencije za nekretnine Mira Radović.

"Cijene stanova su se posljednjih četiri-pet mjeseci primjetno povećale. Smatram da je rast cijena povezan sa projektom 'Hiljadu plus', jer je rast započet krajem marta i početkom aprila", kazala je Radović za Pobjedu.

Ona je podsjetila da je ova agencija ranije stanove u izgradnji u podgoričkom naselju Stari aerodrom prodavala po cijeni od 1.000 do 1.100 eura po kvadratu, a sada takve stanove nude po 1.250 eura.

Stanovi u bloku oko Delta sitija prodavali su se ranije od 1.250 do 1.300, a sada od 1.350 do 1.400 eura po metru kvadratnom.

"Došlo je do rasta cijena stanova na svim lokacijama na nivou cijele Podgorice, od nekih minimum 100 eura povećanja po kvadratu u izgradnji do čak i 300 eura po kvadratu. Po cijeni ispod 1.200 do 1.250 eura po kvadratu u Podgorici ništa valjano ne možete naći", rekla je Radović.

Dodala je da se najviše traže stanovi u dijelu grada Preko Morače, u okolini Delta sitija, odnosno Siti kvartu, kao i jednosobni stanovi na Starom aerodromu.

 "U posljednje vrijeme su se pojavili i kupci koji traže i stanove u starogradnji u kvalitetnijim zgradama. Teško da se može naći stariji stan na bilo kojoj lokaciji po cijeni ispod 1.000 eura", naglasila je Radović.

Rekla je da njihova agencija nema poslovnog interesa, odnosno dogovora i ugovora sa investitorima, što se tiče projekta "Hiljadu plus".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније