Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 08. 2018. 11:09 >> 10:56
2

O ĆALOVIĆ MARKOVIĆ

URA: ASK izgubila kredibilitet

Odluka Upravnog suda da poništi odluku Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), na osnovu koje je izvršna direktorka MANS-a, Vanja Ćalović Marković, razriješena sa pozicije člana Savjeta ASK je dokazala da je ASK isključivo "batina" u rukama vlasti koja služi za obračun sa političkim neistomišljenicima, navode iz Građanskog pokreta URA.

Kako ocjenjuju iz partije, Agencija za sprečavanje korupcije ni u jednom segmentu svog rada nije ispunila svoju ulogu, nije doprinijela razvoju crnogorskog društva, niti je ijednog trenutka bila prepoznata kao nezavisna institucija.

"Nažalost, još jednom se pokazalo da ASK služi isključivo za obračun sa političkim neistomišljenicima ove vlasti. Sreten Radonjić, po direktivi svojih partijskih šefova, nastavlja sa pokušajima da uguši kritičku riječ u Crnoj Gori. Nažalost, Agencija se neće uhvatiti u koštac sa problemom korupcije na pravi način, sve dok je na njenom čelu Radonjić. Svojim dosadašnjim potezima pokazao je i dokazao da je njegova funkcija isključivo zaštita interesa vladajuće partije, progon opozicionih funkcionera i obračun sa svim kritičarima vlasti", ističu u pokretu URA.

Naglašavaju da je krajnje vrijeme da Radonjić bude razriješen sa funkcije direktora te institucije jer je, kako su kazali, u potpunosti unizio njen kredibilitet.

"Njegov angažman na poziciji direktora ostaće upamćen kao angažman partijskog poslušnika koji nije ostvario niti jedan značajniji rezultat u oblasti borbe protiv korupcije, naročito kada se misli na korupciju na visokom nivou. Paradoksalno zvuči podatak da, za sve vrijeme od kada je Radonjić na čelu ASK-a, nijedan javni funkcioner nije uhapšen zbog korupcije. Borba protiv korupcije je nešto što se Crnoj Gori konstantno zamjera i u izvještajima EK i jasno je da Radonjić nema ni moralni ni profesionalni integritet da više bude na čelu ove institucije", zaključuju u pokretu URA.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније