Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

09. 08. 2018. 11:47 >> 12:14
7

U SUBOTU

Novi protest majki na mostu na Đurđevića Tari

Majke, korisnice naknada za troje i više djece, održaće u subotu u 13 sati novi protest, ali i na novoj lokaciji - na mostu na Đurđevića Tari.

 

Pojašnjavaju i da su tu lokaciju izabrali jer je "uvijek most asocirao na jedinstvo, spajanje, ljepotu, čistotu, ma koliko god bio star".

"A ovaj most je među najljepšima na svijetu. A opet, ne bi ga bilo da nije bilo majki. Zato su korisnice naknada ovaj put riješile da zajedno sa majkama Žabljaka i Pljevalja pošalju jasnu poruku sa ovog velelepnog zdanja: Bog je stvorio ženu da bi rodila ljude koji će ovaj most napraviti. Danas majke stoje na tom mostu i poručuju: Neka vam kategorizacije. Mi smo tu za sve majke podjednako. Mi smo tu i za one kojih više nema. Pogotovo zbog njih", navode iz Koordinacionog odbora.

Od ukupno 20.051 majke oni, kako su saopštile, "pokušavaju da utiču na nas oko 3.500 kojima su 'kao nešto vratili'".

"Da se povučemo i zadovoljimo sa tom njihovom milostinjom. A mi im poručujemo: Ne treba nam vaša milostinja, mi hoćemo samo ono što nam je Ustav Crne Gore omogućio, 70% i 40% prosječne zarade, doživotno", poručile su majke.

Pozvale su sve majke, pogotovo sa sjevera Crne Gore, da dođu i podrže našu zajedničku borbu za ono što im je oduzeto.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније