Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 08. 2018. 14:45 >> 14:31

SLJEDEĆE SEDMICE

Tri besplatne radionice za djecu

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice biće organizovane tri besplatne radionice za djecu različitog uzrasta.

Iz Udruženja su najavili da će u utorak u 19 sati početi radionica pod nazovom Male ruke, velika djela, namijenjena djeci od četiri do šest godina.

Djeca će, kako su kazali, u toku radionice vježbati aktivnosti za pravilnu upotrebu makaza ali i sama kreirati, ukrašavati i razvijati maštu.

“Cilj radionice je usavršavanje finih motoričkih vještina, vježbanje koordinacije, razvijanje kreativnosti, preciznosti, a sve to uz zabavu i druženje sa vršnjacima”, navodi se u saopštenju.

Radioničarke Katarina Čarapić i Vera Boljević će pomagati djeci da kroz igru nauče nove vještine prilagođene njihovom uzrastu. Broj mjesta je ograničen na 15.

Iz Udruženja je saopšteno da će u srijedu, u 19 sati, biti organizovana radionica pod nazivom Joga za djecu, koja je osmišljena tako da kroz različite igre, fizičke vježbe, vježbe disanja i opuštanja, približi djeci tu staru, jednostavnu i prirodnu disciplinu.

“Djeca će na interesantan način učiti o važnosti pravilnog disanja, držanja tijela, kako da se umire kada su razdražljiva, jačaće samopouzdanje i osjetiti važnost sebe i svog tijela”, kaže se u saopštenju.

Joga, kako su naveli, poboljšava fizičko zdravlje djece tako što kroz izvođenje asana (pokreta) djeca jačaju snagu, fleksibilnost, pokretljivost. Asane se izvode polako uz svjesno izvođenje pokreta i uz punu koncentraciju.

Radionicu će voditi sertifikovana instruktorka joge Dragana Latković, a namijenjena je djeci uzrasta od šest do deset godina. Broj mjesta je ograničen na deset.

Iz Udruženja su najavili da će u četvrtak u 19 sati biti održana edukativnu radionicu pod nazivom Mape uma-zabavni izazov, koja je namijenjena djeci uzrasta od osam do 11 godina.

Djeca će, kako su objasnili, imati priliku da učestvuju u različitim igrama koje poboljšavaju koncentraciju i ubrzavaju proces učenja kod djece osnovnoškolskog uzrasta.

Tema radionice će biti Rijeke Crne Gore.

“Kako možemo upamtiti rijeke i slivove Crne Gore, kroz njihovo slikovito predstavljanje kroz Mapu uma, imaćemo priliku da naučimo na radionici”, kazali su iz Udruženja.

Kako su naveli, radionicu će voditi Đorđina Markuš, a broj mjesta je ograničen na osam.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније