Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

12. 08. 2018. 08:05 >> 07:51
1

ZBOG KIŠNIH DANA

Kosidba na Durmitoru kasni

Lijepe dane Durmitorci koriste da prikupe ljetinu jer kosidba kasni zbog velikog broja kišnih dana tokom ljeta.

Zbog velikog broja kišnih dana kosidba ispod Durmitora kasni. Stoga poljoprivrednici koriste svaki sunčan dan da prikupe ljetinu.

"Sve dolazi u pitanje, koji imaju dosta toga da odrade da li će stići sve to da završe, zato smo sada 24 sata na livadi", kazao je Labud Šibalić iz sela Pitomine.

Kišni dani odrazili su se i na život na katunu. Planinka Vesna Šibalić u Dobrom dolu kaže da su lijepe dane jedva dočekali.

"Jedva da se ne loži, da se sjedi napolje", kazala je Vesna Šibalić iz katuna Dobri do.

Kiše su uticale i na prikupljanje skorupa.

"Ima dosta i biće dosta, tu su još dva, tri mjeseca oko toga da se radi, al uglavnom ima se dosta i za prodaju i za sebe", kazala je Šibalić.

Na putu ka katunu Dobri do, porodica Karadžić razvila je posao. Imaju seosko domaćinstvo a ponudu su upotpunili sa konjskom ergelom.

"Potražnja je ogromna, svake godine sve veća i veća pa zbog toga i povećavamo broj konja i ponudu u našem selu", kazao je Ivan Karadžić iz katuna Dobri do.

Sa pogledom na Durmitor uz sve njegove blagodeti i surove strane stvaraju Durmitorci koji su ostali vjerni ovoj planini a turisti iz cijelog svijeta dolaze da vide ovaj dio netaknute prirode.

 

Milica Stijepović, TVCG

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније