Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

12. 08. 2018. 09:25   >>  09:14 5

ĐURANOVIĆ SAOPŠTIO

Nije moglo doći do sudara aviona

Zoran Đuranović iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo saopštio je da nije moglo doći do sudara na nebu iznad Novog Beograda, koji se dogodio sredinom jula, a u kojem je učestvovao i avion naše avio-kompanije. Kako je Đuranović saopštio za RCG nakon toga je, navodi, pokrenuta istraga, suspendovan kontrolor letjenja i smijenjen direktor SMATSE.

Mediji su prenijeli da je umalo došlo do sudara aviona MA i "cesne" a prisebnošću pilota crnogorske aviokompanije nesreća je izbjegnuta.

"Incident se zaista dogodio, prenijeli su mediji da je umalo došlo do sudara, što i nije baš tačno. Ugrožene su norme razdvajanja ali nije moglo doći do sudara," saopštio je Đuranović.

"Mi smo dobili informaciju 30 minuta nakon tog događaja takoda smo u toku sa istragom, ali nije uobičajeno da dajemo izjave dok istraga traje", kazao je Đuranović.

Zbog tog incidenta u Kontroli letjenja Crne Gore i Srbije (SMATSA) došlo je do smjene nekoliko kontrolora leta i njihovog šefa.

"To nije prijatan događaj nikada, ali eto to je rizik posla. Smijenjen je i direktor aerodromske kontrole koji rukovodi službom. Istraga je u toku," dodao je Đuranović dodajući da beogradske službe vode istragu i obavještavaju ih o svemu.

"To se u poslu dešava, činjenica je da je događaj prijavljen, ali nema potrebe da se diže panika i da se prikazuju događaji onakvim kakvi nijesu," saopštio je Đuranović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније