Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 08. 2018. 09:44 >> 11:09
2

ČESTITKE ZVANIČNIKA

Fokus na razvoj Mojkovca

Vlada je opredijeljena da u punom kapacitetu podstiče razvoj sjevera Crne Gore, navodi se u čestitki predsjednika Duška Markovića građanima, odbornicima u Skupštini opštine i rukovodstvu Opštine povodom 13. avgusta – Dana opštine Mojkovac.

„Slika infrastrukturno i komunalno preporođenog Mojkovca ohrabruje i daje podsticaj za nova pregnuća," saopštio je Marković uz ocjenu da su rezultati postignuti u razvoju Mojkovca dovoljan razlog da se ovogodišnji Dan opštine proslavi sa novim očekivanjima.

Premijer je u čestitki upućenoj predsjedniku Opštine Ranku Mišniću i predsjedniku Skupštine opštine Dragomiru Mrdaku, izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da praznik dočekujemo u ambijentu ekonomskog napretka, pri čemu nakon prošlogodišnje stope rasta koja je bila jedna od najvećih u Evropi, u prvom kvartalu ove godine imamo nastavak tog trenda po stopi od 4,5 odsto.

„Izgradnja Ski centra Žarski i korišćenje ostalih potencijala Bjelasice daju veliki zamah razvoju turizma i ekonomskom prosperitetu. Osnivanje preduzeća Skijališta Crne Gore sa sjedištem u Mojkovcu osnažiće valorizaciju prirodnih potencijala Sjevera, ali i Mojkovca. Dakle, u implementaciji Vladinih politika usmjerenih na razvoj, Mojkovac postaje važna adresa“, poručio je predsjednik Marković, čestitajući praznik građanima Mojkovca.

Mojkovac može računati na punu podršku države

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je evidentan napredak koji je opština Mojkovac ostvarila posljednjih godina istovremeno i prepoznatljiv pokazatelj ispravnosti kursa državne politike.

"Siguran sam da će i u novoj fazi u kojoj ćemo se fokusirati na dinamičniji ekonomski i institucionalni razvoj radi dostizanja evropskog kvaliteta života za naše građane, Mojkovac sa svojim prirodnim potencijalima i sa svojim ljudima, imati posebno zapaženo mjesto i ulogu. U svim vašim progresivnim nastojanjima možete računati na punu podršku sa nivoa Države", navodi se u čestitki Đukanovića upućenoj predsjednicima Opštine i Skupštine Ranku Mišniću i Dragomiru Mrdaku, odbornicima Skupštine Opštine, svim građanima Mojkovca i učesnicima svečane sjednice.

Predsjednik ističe da je Mojkovac postao jedna od tvrdih uporišnih tačaka moderne Crne Gore, najmlađe članice NATO alijanse, i zemlje kandidata na pragu Evropske unije, važnog faktora regionalne stabilnosti.

"Istorija Mojkovca, kao neodvojivi dio slavne crnogorske istorije, koji je nekada predstavljao trgovačko i rudarsko čvorište ovog dijela Balkana, ovjekovječena je veličanstvenom žrtvom Mojkovačke bitke, simbolom vjekovne crnogorske borbe za slobodu, koja je svoj puni smisao i izraz dobila obnavljanjem države mirnim putem prije dvanaest godina", naveo je Đukanović.

Mojkovčani će znati da iskoriste šanse 

Stanovnicima i lokalnom rukovodstvu Dan opštine Mojkovac čestitao je i predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

"Grad koji je bio i ostao na privrednim i trgovačkim mapama označen kao nezaobilazan, ali i kao simbol otpora i stradanja, kroz ratove i pošasti kojih je bilo odviše u našoj burnoj istoriji, danas hvata korak sa demokratskim i ekonomskim razvojem Crne Gore na evroantlantskom i evropskom putu", naveo je Brajović.

On je uvjeren da će se iskoristiti potencijali Mojkovca.

"Imajući u vidu razboritost i vjeru u budućnost kao karakternu i dominantnu crtu gorštaka i u najtežim vremenima, vjerujem da će Mojkovac i Mojkovčani znati da iskoriste šanse koje im pružaju privredni, poljoprivredni i turistički potencijali, te sa kvalitetnom saradnjom sa resornim ministarstvima, obezbijediti neophodne uslove za valorizaciju započetih i planiranih projekata, koji su neophodni za napredak i sigurnu egzistenciju u gradu ispod Sinjajevine i Bjelasice", navodi se u čestitki predsjednika parlamenta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније