Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Andrea Lekić, TVCG

12. 08. 2018. 15:59   >>  15:44 2

SUTOMORE

Pasarela nije riješila probleme

Iako je Sutomore dobilo novu pasarelu napravljenu sa ciljem da se smanje gužve i poveća bezbjednost učesnika u saobraćaju, ponavlja se slika iz prethodnih godina. Saobraćajna policija svakodnevno je prisutna i reguliše saobraćaj na tom dijelu primorja.

Nova pasarela u Sutomoru nedavno je završen, obrisani su obližnji pješački prelazi, a ostale stare navike pješaka. Najuporniji ignorišu pješački most i policajce, pa sami nađu način da pređu magistralu u jeku turističke sezone.

Komandir saobraćajne policije u Baru Nikola Drašković, ističe da bi bez prisustva saobraćajne policije situacija bi i gora.

"Najveći teret ove gužve i problematike nosi saobraćajna policija koja je svakodnevno ovdje u jutarnjim časovima - 5 sati, popodne 3 do 4 sata smo obavezni da budemo tu. Pasarela jeste pomogla u jednom dijelu, ali nije nam potpuno otklonila nedostatke koji su na ovom dijelu puta, usko grlo, velika frekvencija saobraćaja", kazao je za TVCG Drašković.

Pasarela je tehnički ispravna, ali postoje i određene zamjerke. Građani i turisti kao neke od mana ističu nepostojanje rampe za lica sa invaliditetom, dječija kolica ili kofere.

"Nedostatak najveći ove pasarele je ograda koja je ovdje potrebna da bi se pješaci usmjerili na nju i takođe još jedna pasarela iza Volija", kaže Drašković.

Sa druge strane ima i onih koji su zadovoljni novom pasarelom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније