Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

16. 08. 2018. 14:45   >>  14:34

ZAVOD NAJAVIO

Udžbenici u prodaji 27. avgusta

Prodaja udžbenika za školsku 2018/2019. godinu u Crnoj Gori počeće u ponedjeljak 27. avgusta a po knjižarama će biti distribuirane 21. avgusta, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastvana sredstva.

Iz Zavoda podsjećaju da su prošle godine doneseni novi planovi za osnovno obrazovanje, a nakon toga i predmetni programi.

"Zbog promjena koje su nastale u programima koje je usvojio Nacionalni savjet za obrazovanje na svojoj julskoj sjednici 2017. godine Zavod za udžbenike je morao raditi na izmjenama postojećih ili izradi potpuno novih naslova, a sve kako bi se učenicima i nastavicima omogućilo da se korišćenjem naših udžbenika/udžbeničkih kompleta mogu ostvariti svi ishodi predviđeni novim predmetnim programima", navodi se u saopštenju.

Spisak odobrenih udžbenika za školsku 2018/2019. godinu koji je usvojio Nacionalni savjet za obrazovanje na sjednici od 10. avgusta, kako dodaju, objavljen je u "Službenom listu Crne Gore" broj 58/18.

Komplet udžbenika sa engleskim jezikom za I razred košta 43,10 eura, II - 50,80 eura, III razred – 47,70 eura, IV razred – 59,60 eura, V razred – 67,00 eura, VI – 68,30 eura, VII – 94,20 eura, VIII razred – 94,20 eura, i IX razred – 88,20 eura;

Za komplet udžbenika za gimnazije potrebno je izdvojiti I razred – 106,80 eura, II razred – 88,70 eura, III razred – 79,70 eura, IV razred – 59,00 eura.

Iz Zavoda ističu da će kao i prethodnih godina njihove knjižare u Podgorici, Baru i Bijelom Polju raditi i vikend pred početak školske godine, dakle u subotu 1. septembra i nedjelju 2. septembra od 7 do 20 sati.

U knjižarama u Bijelom Polju, Baru i Podgorici Zavod je najavio  akcije pa će uz kupljeni komplet udžbenika, za sve razrede osnovne škole, osim prvog razreda, biti poklonjena jedna knjiga koja je predmetnim programom određena za lektiru.

Takođe, uz trgovinu u vrijednosti od 50 eura Zavod poklanja dvije sveske mekog poveza iz edicije "Naše sveske". Kupci koji su već dobili knjigu na poklon dobijaju i sveske ako u prodajnim objektima Zavoda kupe školski pribor do tog iznosa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније