Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

16. 08. 2018. 17:31 >> 17:16
3

DIREKCIJA ZA SAOBRAĆAJ

Mostovi u CG bezbjedni

Nakon nesreće u Italiji postavilo se pitanje - jesu li bezbjedni mostovi u Crnoj Gori? Iz Direkcije za saobraćaj za TVCG kažu da jesu i ohrabruju sve one koji brinu zbog stanja mosta kod Bara, da je bezbjedan. Ekipa TVCG bila je kod Ujtinog potoka i zabilježila pukotinu koja laičku javnost opravdano zabrinjava.

Na regionalnim i magistralnim putevima u Crnoj Gori, kako kažu iz Direkcije za saobraćaj, ima 350 mostova ukupne dužine 14 kilometara. A, da li su bezbjedni? Iz Direkcije za saobraćaj smatraju da nema mjesta za brigu.

"Svi mostovi u Crnoj Gori su bezbjedni za saobraćaj", kazali su iz Direkcije za saobraćaj.

Ipak, neki od mostova su zreli za popravku, pa će se uskoro raditi na tri pozicije.

"Trenutno su u toku pripreme za početak rekonstrukcije mosta Melještak na putu Podgorica - Kolašin, a projektna dokumentacija se radi za most Gazela na putu Mojkovac - Bijelo Polje i most Manastir Morača na putu Podgorica - Kolašin", dodaju iz Direkcije za saobraćaj.

Ovi mostovi nijesu, ali jedan u posljednje vrijeme posebno brine dio javnosti. Nakon nesreće u Italiji gdje je pao vijadukt, na crnogorskim portalima je ubrzo osvanula fotografija 126 metara dugog mosta između Bara i Ulcinja.
Čitaoci su zabrinuti zbog stanja mosta, ali ne i mještani.

"15 godina sam ovdje ispod Ujtinog potoka, ispod ovog mosta, nikad nijesam bio bezbjedniji. Znači, nikada nije bilo problema. Ovaj most ovako izgleda 15 godina", kazao je mještanin Refko Novalić.
+
"15 godina kako sam ja došao i u istom je stanju i dan danas. Ovaj most bez problema može da funkcioniše još 30 godina", kazao je mjštanin Mestafa Kevni.

Da je bezbrižnost naših sagovornika opravdana, potvrdili su i iz Direkcije za saobraćaj.

"'Pukotina' na mostu Ujtin potok između Bara i Ulcinja nije nastala usljed eksploatacije samog mosta već je prilikom izgradnje korišćen statički sistem tzv. 'Gerberov zglob' koji podrazumijeva ostavljanje takve vrste otvora radi praćenja rada mosta. U toku prošle godine formirana je komisija koja je izvršila pregled ovog mosta i utvrdila da je most u zadovoljavajućem stanju", kazali su iz Direkcije za saobračaj.

Iz Direkcije kažu da se svake godine za sanaciju mostova, kosina i klizišta na crnogorskim putevima izdvoji milion i po eura.

Nemanja Živaljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније