Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

18. 08. 2018. 11:19 >> 11:07
1

SASTANAK NA CETINJU

Dobra prilika za saradnju sa Turskom

Protokol o saradnji, koji su potpisali predstavnici zajednica opština Crne Gore i Turske, dodatan je podsticaj dosadašnjim dobrim odnosima dvije zemlje i prilika za unapređenje saradnje u svim oblastima, a posebno za snaženje ekonomskih veza i jačanje lokalnih zajednica, ocijenjeno je je na sastanku u Prijestonici Cetinje upriličenom sa predstavnicima turskog grada Gaziantepa i Zajednice opština iz te zemlje.

Sa delegacijom iz Turske, u kojoj su bili zamjenik gradonačelnika Gaziantepa Latif Karadag i generalni sekretar Zajednice turskih opština Hajretin Gungor, razgovarali su zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Petar Marković i savjetnik gradonačelnika Dejan Lučić.

Marković je upoznao goste sa privrednim kapacitetima Prijestonice, ističući kao veoma značajnu podršku Turske u gradnji Univerzitetskog kompleksa – Akademije umjetnosti na Cetinju. Prostora za saradnju, kako je kazao, ima u gotovo svim oblastima, a posebno u kulturi, obrazovanju, turizmu, sportu.

Lučić se osvrnuo na projekte gradske uprave, stavljajući akcenat na potencijalne biznis zone koje otvaraju prostor za tješnju saradnju sa turskim investitorima.

On je napomenuo da bi trebalo iskoristiti mogućnosti zajedničkog učešća u infrastrukturnim projektima i predpristupnim fondovima Evropske unije.

Zamjenik gradonačelnice Gaziantepa, grada pobratima Prijestonice Cetinje, Latif Karadag zahvalio se na gostoprimstvu i prenio zainteresovanost za uspostavljanje čvršćih i plodonosnijih veza dva grada, navodeći da će Gaziantep nastaviti da daje doprinos realizaciji zajedničkih projekata, naročito u oblasti turizma, kulture, obrazovanja.

Generalni sekretar Zajednice turskih opština Hajretin Gungor naglasio je da je Sporazum o saradnji, koji je potpisan sa Zajednicom opština Crne Gore, dodatan podsticaj za već dobre odnose. On je naveo da bi volio da, uz postojećih 13, i ostale crnogorske opštine potpišu sporazume o pobratimstvu sa gradovima iz Turske koji su članovi asocijacije koju predstavlja.

Delegacija iz Turske je pozvala gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana da posjeti Gaziantep.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније