Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

20. 08. 2018. 19:57 >> 20:00
5

ŽICG NEMOĆAN

Sve učestalije krađe tegova

Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) nemoćni su da zaustave sve učestalije krađe tegova koje parališu željeznički saobraćaj. Slučajeve, tvrde, već godinama prijavljuju policiji, ali se isti problem gotovo svakodnevno ponavlja. Samo u posljednoj godini nestalo je više od 300 tegova.

Kvar se ponovio i jutros, uzrok krađa tegova koji služe za zatezanje kontaktne mreže.  Samo u posljednja tri dana ukradeno je više od stotinu tegova.

"Nemoćni smo, prije se to javljalo sporadično s vremena na vrijeme. Međutim, baš je učestalo iz nedjelje u nedjelju iz dana u dan. Više nijesmo sigurni, ne znamo gdje će se pojaviti sljedeći problem sa otuđenjem, gdje će voz da naiđe na opuštenu kontaktnu mrežu, kolika će biti havarija. U dosta nezgodnoj smo situaciji", rekao je Edin Hasanović iz ŽICG-a.

Ranije su sa mreže nestajali željezni tegovi za koje se pretostavlja da završe kao sekundarne sirovine. Zato su zamijenili betonskim, međutim lopovi i njih skidaju.

"Za betonske treba dosta mašte čovjeku da nađe njegovu primjenu. Prijavljujemo slučajeve policiji, oni se odazovu, naprave zapisnik, kažu da vrše operativne radnje", dodao je Hasanović. 

Kako izaći na kraj sa vandalima u željeznici ne znaju, osim što se sada vozovi kreću manjom brzinom.

Dok se kradljivci ne zaustave štetu će trpjeti željeznica, ali prvenstveno putnici.

"Konduktere napadali, tražili novac, negodovali pored puta"

Problem u željezničkom saobraćaju prenio se na drumski. Kada je zbog kvara voz sinoć stao u Golubovcima putnici su na kratko blokirali magistralni put. Među njima bila je i Karolina Hajduković.

"Bilo je ljudi koji su negodovali pored puta. Neki su tražili da im se vrati novac. Konduktere su buntovno napadali, oni nijesu ništa krivi, niti su oni imali konkretne informacije. Zvali su neke ljude da pitaju i u jednom trenutku smo imali informaciju da su poslali autobuse po putnike što se vrlo brzo i desilo. Za nekih 10 minuta, dok smo svi izašli iz voza, već je prva tura od tri autobusa stigla", kazala je putnica voza.

Vozovi kasnili zbog nove krađe na pruzi

Zbog krađe tegova jutros je ponovo došlo do kvara na kontaktnoj mreži. Voz na liniji Beograd-Bar koji je jutros oko 8.30 zaustavljen u Podgorici, krenuo je nakon sat kašnjenja za Bar, saopštila je za RTCG PR Željezničkog prevoza Amina Murić. 

Murić je saopštila da kvar nijesu otklonili ali da je voz krenuo u 9:50h.

"Na dijelu gdje nema napona, vrši se prevlačenje dizel vučom. Kvar još nijesu otklonili."

"Na udaljenosti od 2 kilometra od stanice Podgorica ka Golubovcima, jutros u 7:12 sati, došlo je do nove krađe betonskih tegova na kontaktnoj mreži", kazala je za TVCG portarolka ŽICG Mirjana Vujović.

Na terenu su Komisija za isleđenje vanrednih događaja ŽICG i ekipa za održavanje kontaktne mreže, kao i ekipa MUP-a.

Podsjetimo, juče su dva voza zaustavljena u Golubovcima, takođe zbog tegova na kontaktnoj mreži, a putnici su autobusima prebačeni do stanice u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније