Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR centar ]

21. 08. 2018. 10:35   >>  10:26 1

KRAJ LJETA

Od nedjelje kiša i zahlađenje

U Crnoj Gori do nedjelje biće pretežno sunčano, stabilno i veoma toplo. U subotu se, krajem dana, očekuje povećanje oblačnosti, kiša, pljuskovi i grmljavina, saopštio je dežurni sinoptičar Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Vučina Popović.

On je kazao da, u toku ove sedmice, u pojedinim satima može doći do slabog razvoja oblačnosti.

„Danas i u petak postoje šanse da, u planinama, bude kratkotrajno kiša i koji pljusak sa grmljavinom. U srijedu i četvrtak skoro da nema nikakvih šansi. U subotu će veći dio dana biti suvo i pretežno sunčano vrijeme, a krajem dana i tokom noći očekujemo povećanje oblačnosti“, kazao je Popović.

Prema njegovim riječima, kišu pljuskove i grmljavinu moguće je očekivati prvo u jugozapadnim i zapadnim predjelima.

„Padavine će se nastaviti u nedelju, a tokom većeg dijela dana biće nestabilno, kiša, pljuskovi i grmljavina. Najviše padavina očekujemo u nedjelju veče“, rekao je Popović.

U ponedjeljak će, kako je naveo, doći do poboljšanja vremena u južnim predjelima, prestanka padavina i postepenog razvedravanja.

„Na sjeveru će i dalje biti kiše, po koji pljusak. Vjetar će biti slab do umjeren, promjenljivog smjera. U subotu očekujemo pojačan, južni i jugoistočni vjetar, a do nedelje veče umjeren do jak sjeverni vjetar“, istakao je Popović.

On je kazao da će, prvi dio naredne sedmice, u južnom i centralnom dijelu, biti u znaku suvog vremena, pretežno sunčanog, navodeći da može biti slabe do umjerene oblačnosti povremeno.

„Na sjeveru će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa slabom kišom, a vjetar će biti umjeren do jak“, naveo je Popović.

Kako je rekao, od nedjelje će doći do pada temperature, „i neće biti više vrućina“.

„Najsvježiji period, u narednih desetak dana, biće ponedjeljak i utorak, a od srijede u južnim i centralnim predjelima očekujemo porast temperature, tako da će najviša dnevna temperatura u južnim i centralnim predjelima biti iznad 30 stepeni“, kazao je Popović.

On je rekao da će na sjeveru prilično zahladiti u nedjelju i ponedjeljak, navodeći da će najviša dnevna temperatura vazduha biti oko 20 stepeni, na Žabljaku 13 do 15 stepeni, „ali od utorka i srijede, i u sjevernim predjelima, očekujemo porast temperature“.

„Znači, završetak ljeta očekujemo krajem ove sedmice, od nedjelje“, zaključio je Popović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније