Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

22. 08. 2018. 08:22 >> 08:06
1

ANGAŽOVAN U BUDVI

Helikopter "Bell" prvi put gasio požar

Helikopter "bel 412 EP" Vojske Crne Gore je prvi put bio angažovan u gašenju požara, i to na pravcu Paštrovačka gora – Reževići.

Na gašenju su prethodna dva dana bili angažovani i avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a, ali zbog jako nepristupačnog terena, velikog nagiba i dalekovoda nijesu mogli prići, pa su opozvani.

Helikopteri su uključeni jer su mnogo efikasniji na takvom terenu nego avioni.

"Posada helikoptera je nedavno završila potrebnu obuku u Republici Sloveniji, tako da današnje gašenje požara predstavlja i njihovu praktičnu provjeru sposobnosti, kao i test za protivpožarnu opremu koju koristi helikopter na ovoj vrsti zadatka", saopšteno je iz MUP-a.

"Bel 412 EP" stigao je u aprilu ove godine, dok se preostala dva helikoptera „bel“, tipa EPI, koja je kupila Vojska Crne Gore, očekuju u prvoj polovini septembra.

Portal RTCG je ranije ovog mjeseca imao ekskluzivnu priliku da zabilježi kako izgleda obuka na novom helikopteru "Bell 412 EP".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније