Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio Jadran, Objavila: J.B.Č. ]

23. 08. 2018. 13:35   >>  13:18 1

HERCEG NOVI

Nova uniforma i cistijerna za vatrogasce

Hercegnovska Služba zaštite i spasavanja dobila je nove šljemove i zaštitnu opremu za ulazak u vatru, kao i cistijernu kapaciteta 13 kubika.

Oprema i vozilo koji su tokom ove nedjelje stigli u Vatrogasni dom nabavljeni su zahvaljujući Opštini Herceg Novi i lokalnoj Turističkoj organizaciji, a ukupna vrijednost ovih investicija je oko 56 hiljada eura, saopštavaju iz pres službe Opštine.

Zaštitna oprema za ulazak u vatru nije obnavljana nekih desetak godina, a nabavkom novih odijela znatno se unapređuje sigurnost vatrogasaca na terenu i njihova efikasnost, ističe načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović. Radi se o kompletu koji čine jakna, bluza i čizme. Vrijednost ove investicije iznosi oko 30 hiljada eura.

Ćirović napominje da je tokom ove sedmice Turistička organizacija Herceg Novog donirala Službi zaštite i spasavanja nove zaštitne šljemove, u vrijednosti od šest hiljada eura.

"Sa Opštinom Herceg Novi smo ove godine ušli i u realizaciju nabavke jednog kamiona-cistijerne koji nam je bio veoma potreban. Opština je prepoznala našu Službu kao jednu od značajnijih za grad, te maksimalno ulaže u unapređenje rada i nadam se da će se taj trend nastaviti", kaže Ćirović za Radio Jadran.

Vrijednost nabavljene cistijerne iznosi 20 hiljada eura.

Ćirović dodaje, ovog ljeta Služba zaštite i spasavanja imala je tehničke intervencije i požare manjeg obima koje su veoma brzo i efikasno lokalizovali i ugasili. Pripadnici su ovih dana angažovani na gašenju požara u Budvi, zajedno sa pripadnicima DVD Luštica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније