Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

24. 08. 2018. 09:20 >> 10:56

BURIĆ NAJAVLJUJE

Početkom septembra Miholjsko ljeto

U nedjelju i ponedjeljak nas očekuje prolazno osvježenje, već u utorak ćemo imati rast temperature, kazao je sinoptičar Dragan Burić.

"U nedjelju i ponedjeljak biće kiše, a od utorak opet stabilizacija i rast temperature. Očekujemo pad temperature za 6 do 8 stepeni”, saopštio je Burić gostujući u Jutranjem programu TVCG. On je kazao da nas i u septembru očekuju topli dani. 

"Možemo reći da nas i početkom septembra očekuje to Miholjsko ljeto, da će se produžiti ljetnji uslovi", kazao je Burić. 

Juče je izmjeren maksimalna temperatura za ovo ljeto, 38,1 stepen u Podgoricu.

“Na današnji dan 24. avgvusta 2007. u Podgorici je izmjereno 44,8 stepeni, što je apsolutni maksimum kada je Glavni grad u pitanju”, kazao je Burić.

Navodi i da su svi mjeseci bili iznad prosjeka, ali nije bilo vremenskih ekstrema, ako izuzmemo pijavicu u julu na primorju.

"Ukupno u Podgorici bila su 92 tropska dana i 64 tropske noći. U avgustu smo imali sve tropske dane i noći", kazao je Burić.

On je saopštio i da nerado komentariše dugoročne prognoze, jer im je tačnost mala.

"Prognoza je sve manje pouzdana što je period za koji se daje duži", kazao je Burić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније