Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 08. 2018. 12:05   >>  11:47 1

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Za trovanje psa u D. Gorici traže najstrožu kaznu

Prošlo je dvadeset dana od kada je u podgoričkom naselju Donja Gorica otrovan vlasnički pas, a nadležni organi još uvijek ništa nijesu uradili kako bi ovaj slučaj bio riješen, a osumnjičena za trovanje psa dobila zasluženu kaznu, navode iz NVO Prijatelji životinja.

Porodica čiji je pas otrovan je, kako su kazali, na pitanja dokle se stiglo sa istragom dobijala odgovore da "prikupljaju dokaze".

"Ključni dokaz je video snimak koji su zabilježile kamere postavljene na kući oštećene porodice, a koji je već objavljen u medijima i dostavljen istražnim organima. Na snimku se jasno vidi komšinica koja psu baca otrov, a nakon toga se sakriva iza žbuna i čeka dok pas nije uginuo, nakon čega je hladnokrvno odšetala do svoje kuće", navode iz te NVO.

Oni ističu da su rezultati obdukcije pomenutog psa su jasno pokazali da je u pitanju uginuće od posljedica trovanja.

"Dakle, svi dokazi su odavno tu, treba samo uhapsiti osumnjičenu i procesuirati je. Šta se čeka? Pitamo se da li i u ovom slučaju nadležni organi čekaju da prođe određeno vrijeme, kako bi se 'slegla prašina' i kako bi nakon toga ovaj slučaj završio negdje u fiokama, a počinilac prošao nekažnjeno, kao i svi do sada, protiv kojih su podnošene prijave?", pitali su iz te NVO.

Oni poručuju da to, kako su kazali, neće niti smiju dozvoliti, i pozivaju nadležne da odmah "počnu da se bave svojim poslom, za koji ih građani Crne Gore plaćaju. Ukoliko to ne urade, građani će bit prinuđeni da pravdu uzmu u svoje ruke i da zlostavljače životinja sami kažnjavaju, jer je strpljenju došao kraj".

"Ono što dodatno doliva ulje na vatru, kada je u pitanju ovaj slučaj, jeste saznanje su psi koje oštećena porodica drži u dvorištu i ranije zlostavljani i to od strane brata optužene za trovanje psa. Naime, psi koji su preživjeli napad otrovom od strane komšinice su počeli čudno da se ponašaju i da se sakrivaju, kada bi ulicom prolazio njihov komšija, brat od osumnjičene. Vraćanjem snimaka sa nadzornih kamera, oštećena porodica je došla do snimka na kome se vidi kako 26. jula ove godine njihov komšija ubacuje petardu u dvorište, kod pomenutih pasa, dok oni nijesu bili kod kuće", kazali su Prijatelji životinja.

Poznato je, napominju, da se psi najviše plaše petardi, te da veliki broj njih svake godine doživi srčani udar i ugine od posljedica pucanja pirotehničkih sredstava.

"Odmah su prepoznali lice sa snimka, naime riječ je o njihovom komšiji, bratu od žene koja im je otrovala psa. Odmah su o tome obavijestili nadležne policijske i pravosudne organe, ali ni to nije pomoglo da istraga krene pravim putem, već se i dalje navodno prikupljaju dokazi", navodi se u saopštenju.

U NVO Prijatelji životinjpitaju se koliko još pasa treba da otruju ili muče pomenuti brat i sestra, pa da se protiv njih podigne optužnica i da dobiju zasluženu kaznu.

"Na kraju, tražićemo da se osumnjičena kazni najstrožom zatvorskom kaznom, predviđenom zakonom, jer je u pitanju teško krivično djelo i svaka druga kazna bi u stvari bila oprost za zločin koji je počinila", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније