Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 08. 2018. 10:41   >>  10:24

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Obezbijedili ljetovanje socijalno ugroženim porodicama

U periodu od tri mjeseca 15 porodica u stanju socijalne potrebe, sa djecom sa smetnjama i teškoćama u razvoju, boravilo je u moderno opremljenim apartmanima u Bečićima i Pržnu, saopšteno je iz Ministartsv arada i socijalnog staranja.

To su im omogućili društveno odgovorni investitori, NVO, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kao i Dnevni centri.

Ta po mnogo čemu, jedinstvena akcija koja je u fokusu imala djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, počela je u junu.



"U periodu od tri mjeseca 15 porodica u stanju socijalne potrebe, a sa djecom sa smetnjama i teškoćama u razvoju, boravilo je u moderno opremljenim apartmanskim kompleksima u Bečićima i Pržnu", navodi se u saopštenju. 


Inicijatori akcije Ivana Đurović, izvršna direktorica LEEA doo i Darko Ivanović, generalni sekretar Građanske alijanse sproveli su inicijativu uz pomoć direktora Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Gorana Kuševije i direktora deset dnevnih centara širom Crne Gore.

"Investitori koje predstavlja Đurović su omogućili smještaj u špicu sezone, ministarstvo jednokratnu novčanu pomoć, a Hard discount Laković hranu za sve vrijeme boravka djece sa roditeljima u modernim kompleksima", kazali su iz ministarstva.


Taj, kako su ocijenili, jedinstven modalitet saradnje privatnog sektora, NVO i državnih institucija sproveden je, kako su kazali, u do sada neviđenoj razmjeri u Crnoj Gori.

"On je pokazao da koordinisani napori NVO i društveno odgovornih kompanija koje brinu za zajednicu i pojedince mogu dovesti do dodatnog angažovanja i razumijevanja državnih organa, te je tako djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju i njihovim porodicama omogućeno da u punom luksuzu, bez ikakvog finansijskog učešća, odmor iskoriste na crnogorskom primorju uz sve pogodnosti koje kompleksi pružaju", navodi se u saopštenju.



Ministarstvo rada i socijalnog staranja sa ponosom ističe entuzijazam svih aktera i kako su kazali, nesebičnu energiju koju su uložili Đurović, Ivanović i predstavnici HD Laković, uz nadu da će ova akcija postati tradicionalna za šta već postoje najave.



"Na kraju, na to nas obavezuju radost i zahvalnost koju su ispoljili mališani i njihove porodice i predstavljaju dovoljan zalog i putokaz u kojem pravcu treba usmjeriti fokus i energiju i naredne sezone, sa istim partnerima", zaključuju se u saopštenju ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније