Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 02. 2013. 23:29 >> 23:27

ZA PRIMJER

U Baru se poštuju manjinska prava

Bar je pozitivan primjer sredine koja poštuje manjinska i ljudska prava, kazao je danas ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović.

-Posebno bih akcentovao ono što je barska lokalna uprava uradila u zaštiti manjinskih prava svih naroda koji žive ovdje, svakako i u zaštiti marginalizovanih grupa kao što su osobe sa invaliditetom, a posebno djeca sa smetnjama u razvoju. Pored toga, Romi, Aškalije i Egipćani imaju zadovoljavajući status u ovoj opštini u kojoj su, svakako, integrisani jer dugi niz decenija žive na ovim prostorima, kazao je Numanović.

Ministar je istakao da je Bar dao značajan doprinos da naša država bude primjer u regionu po poštovanju ljudskih i manjinskih prava, kao i da je u januaru, u Ženevi, Crna Gora dobila pohvale Savjeta Evrope za poštovanje ljudskih i manjinskih prava i za dobar zakonski i institucionalni okvir u ovoj oblasti.

-Obaveza je države i lokalnih samouprava da zajedno radimo na sprovođenju tih zakona. Današnju posjetu smo iskoristili i da postignemo dogovor oko toga šta dalje raditi. U Baru ima, svakako, mnogo dobrih stvari sa kojima treba nastaviti, ali bi trebalo naročito istaći potrebu jačanja žene, njene uloge u društvu i njenog prisustva u javnom i političkom životu. Svi zajedno treba da se borimo protiv diskriminacije i nasilja nad ženama i djecom u porodici. Sa predsjednikom Opštine danas je dogovoreno da se u okviru lokalne uprave formira Kancelarija za rodnu ravnopravnost koja će sigurno pomoći da jedan veliki potencijal koji postoji u ženama Bara bude iskorišćen na kvalitetan način -kazao je ministar Numanović.

Numanović je danas posjetio i opštinu Ulcinj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније