Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Boka news, Objavila: J.B.Č. ]

29. 08. 2018. 14:35 >> 14:17
3

OTROV PO ULICAMA

U Tivtu otrovano više mačaka i pasa

Za sada nepoznati počinici bacili su sinoć pod okriljem noći, veću količinu otrovne supstance neutvrđenog porijekla pomiješane sa hranom, po javnim površinama u Novom naselju na Seljanovu u Tivtu, prenosi Boka News.

Otrovanu hranu, kako navode, pojelo je više pasa i mačaka u tom naselju od čega je, dodaju, većina juče ujutro uginula u najstrašnijim mukama, često pred očima svojih užasnutih vlasnika, djece i ljubitelja životinja koji tu inače, svakodnevno hrane ulične mačke.

Više uznemirenih građana prepričalo je Portalu Boka News, te mučne scene, ne krijući ogorčenje postupkom nepoznatih mrzitelja životinja, ali ni zabrinutost što se može desiti jer je otrov pobacan po ulicama, trotoarima, zelenim površinama i igralištima na kojima se okuplja veliki broj male djece koja žive na Seljanovu.

"Nije prvi put da se ovako nešto dešava – neko je i ranije ovdje bacao otrov od koga su stradale mačke i psi, ali ovo što se dogodilo danas prevazilazi sve granice. Kome smetaju te nesrećne životinje koje nikome ništa nažo nijesu učinile i ko uopšte može i pomisliti da uradi ovako nešto na mjestu gdje svakodnevno ima veliki broj djece", kazao je Miroslav Slaby ispred čijeg frizerskog salona su jutros u mukama uginule dvije mačke koje je on inače, prethodno duži period hranio i brinuo o njima.

Jedna od Slabyjevih komšinica uz pomoć veterinara koji je životinji pružio hitnu pomoć, ipak je uspjela da svog kućnog ljubimca - psa otrgne od smrti, dok su druge sa tugom i ogorčenjem pričale o sopstvenim kućnim ljubimcima koji su im jutros umirali pred očima.

Slaby i njegove komšije uspjeli su da prikupe dio hrane koja je bila pobacana u okolini stambenih zgrada na Seljanovu, a na kojoj se jasno uočava nepoznata otrovna supstanca plave boje. O svemu je obaviještena tivatska policija koja je pokrenula kriminalističku istragu jer su za sada nepoznati počinioci odgovorni za krivično djelo "mučenje i ubijanje životinja", ali im se zbog činjenice da su otrov pobacali po javnim površinama kojima se kreće veliki broj ljudi, može na teret staviti i krivično djelo "izazivanje opšte opasnosti".

Na lice mjesta izašla je i Komunalna inspkecija Opštine Tivat a očekuje se i reakcija Veterinarske i Sanitarne inspekcije. Tivatski vagtrogasci na poziv mještana šmrkovima iz vatrogasnih cisterni oprali su ulice i javne površine u dijelu Novog naselja gdje je pobacana hrana koja sadrži otrov.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније