Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

31. 08. 2018. 10:46   >>  10:29

RADULOVIĆ ODGOVORIO

ASK nepovratno kompromitovan

Advokat Vanje Ćalović Marković, Veselin Radulović, smatra da je posljednje saopštenje Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) još jednom potvrdilo da je ta institucija "nepovratno komprovitovana".

Podsjećamo, ASK je juče saopštio da je potpuno jasno potvrđeno postojanje sukoba interesa i kršenje Zakona o sprječavanju korupcije od strane Ćalović Marković u periodu dok je obavljala tu javnu funkciju.

"Posljednje saopštenje Agencije za sprječavanje korupcije još jednom potvrđuje da je ta institucija nepovratno komprovitovana i da su odgovorna lica u njoj istrajna u donošenju nezakonitih odluka i nepoštovanju sudskih presuda. Još jednom podsjećam da je Upravni sud u presudi kojom je poništio raniju odluku ASK jasno ukazao da Vanja Ćalović Marković nije ostvarila uvećanje zarade po osnovu ugovora koji je MANS zaključio sa Delegacijom EU, da taj ugovor i obaveze iz istog uopšte ne ukazuju na visinu zarade Vanje Ćalović Marković i da Vanja Ćalović Marković nije učestvovala u odlučivanju o prijavama MANS-a, jer tako nešto nije bilo na dnevnom redu sjednice Savjeta Agencije, kao i da to uopšte nije u nadležnosti Savjeta", saopštio je Radulović.

On smatra da ASK ponovo saopštava dokazane neistine da je Vanja Ćalović Marković značajno uvećala svoja primanja i da je realizovala privatne biznis planove.

"Na taj način Agencija je realizovala ono što je najavila i prije sprovođenja postupka i izvođenja dokaza, čime je na najbolji način pokazala koliko je zanima poštovanje zakona i pravilno utvrđenje činjeničnog stanja. Zato je Agencija i isključila javnost iz ovog postupka i zato Agencija pune dvije godine nije u stanju da saopšti koje povrede zakona stavlja na teret Vanji Ćalović Marković", saopštio je on.

Najavio je i da će protiv nove odluke ASK-a svakako pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom.

"Gdje ćemo tražiti da Upravni sud ostane pri stavovima iz prethodne presude i da sada ovaj spor riješi u meritumu, kako bi se najzad stalo na kraj izmišljanju novih optužbi od strane Agencije", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније