Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

01. 09. 2018. 17:10   >>  16:57 1

KAŠĆELAN ISTAKAO

Njeguška trpeza upućuje na porodične vrijednosti

Njeguška trpeza nije samo manifestacija na kojoj se kupuju ili degustiraju domaći proizvodi,već nas upućuje na vrijednosti civilizovanog građanskog društva, na porodične vrijednosti i zajedništvo, kazao je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan na otvaranju petnaestog izdanja te kulturno-gastronomske manifestacije. .

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan, koji je istakao da Njeguška trpeza nije samo manifestacija na kojoj se kupuju ili degustiraju domaći proizvodi,već nas upućuje na vrijednosti civilizovanog građanskog društva, na porodične vrijednosti, na zajedništvo.

"Pozivam da danas, ovdje među prijateljima, zabilježite neke momente u sjećanju i da nam se vratite i naredne godine sa bar jednim novim prijateljem ili članom", kazao je Kašćelan.

On je naglasio i da nije zadovoljan dinamikom rekonstrukcije pijace i trga na Njegušima, koja je inače počela u septembru prošle godine.

"Mimo obećanja da ćemo ovu priču dovesti do kraja insitiranjem i zahtijevanjem da svako radi svoj posao i da se ugovoreno mora poštovati", poručio je gradonačelnik Cetinja.

Predsjednik mjesne zajednice Njeguši Dragan Čavor pozdravio je brojne goste, ali i vrijedne domaćine koji su se pobrinuli za bogatu trpezu.

"Želim vam dobrodošlicu od srca u ime svih mještana.Sve što danas degustiramo ovdje stvarali su naši Njeguši sa svojim porodicama, da bi danas bili pred vama pune trpeze",  naglasio je Čavor.

Dodijeljena su i priznanja za doprinos razvoju ovog kraja, a dobili su ih profesor doktor Radovan Radonji , Akcionarsko društvo Mehanizacija i programat iz Nikšića . Plaketa za najuređenije dvorište ove godine pripala je Mladeni Popović.

Tokom kulturno-zabavnog programa nastupili su kulturno-umjetničko društvo Njegoš, Zdravko Đuranović, Nikolina Grba, guslar Milan Vujović i Teatar 303.

Milena Stanojevic, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније