Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

03. 09. 2018. 11:19 >> 11:02

VUKOVIĆ PORUČIO

Obrazovanje neizostavni dio odrastanja djece

Obrazovanje je neizostavni dio odrastanja djece, i umnogome određuje njihovu budućnost, ocijenio je gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, i poželio prvacima da u ovoj i u narednim školskim godinama postužu uspjehe.

On je, na svečanosti povodom početka nove školske godine u Osnovnoj školi (OŠ) „Božidar Vuković Podgoričanin“ na Koniku, djeci poručio da se za njih danas otvara jedan novi svijet.

„Danas se za vas otvara jedan sasvim novi svijet, zato uz osjećaj poštovanja prema roditeljima, budite posvećeni svojim obavezama, sigurni u sebe, radoznali, vedrog duha i otvorenog uma“, kazao je Vuković.

On se obratio i čestitao početak nove škoske godine roditeljima i starateljima.

„Uprava Glavnog grada je svjesna izazova sa kojima se susrijećete prilikom pripremanja djece za polazak u školu, zato sada, već tradicionalno nastojimo da vam u tom smislu bar malo pomognemo, putem dodjele besplatnih udžbenika za osnovce“, kazao je Vuković.

On je rekao da u saradnji sa resornim ministarstvom predano rade na poboljšanju uslova u postojećim obrazovnim ustanovama, kao i na izgradnji novih.

Vuković je najavio da će za koji dan svečano otvoriti novi vrtić na Starom aerodromu, a uskoro i Srednju stručnu školu sa sportskom halom u Golubovcima.

„Naša namjera je da do kraja mandata izgradimo vrtiće u Tuzima, Bloku 6, u City kvartu, i novu škola u Tološima“, naveo je on.

Direktorica Osnovne škole „Božidar Vuković Podgoričanin“ Ljubinka Nedić, kazala je da postoji jedno putovanje koje nam omogućava da vidimo sve ljepote svijeta, a da se ne pomjeramo dalje od učionica, a to je putovanje kroz knjige i školu, kojim upoznajemo svijet koji nas okružuje.

„Vama dragi prvaci, koji danas krećete u čarobni svijet slova i pismenosti želimo da to putovanje ispunite sa što više petica, priznanja i pohvala. Na tom putu imate podršku roditelja, nastavnika, ali i Glavnog grada“, poručila je Nedić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније