Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

03. 09. 2018. 14:52 >> 14:36

JP "MORSKO DOBRO"

Voda na većini kupališta odličnog kvaliteta

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, pokazali su da je na 92 odsto kupališta kvalitet morske vode bio prve klase, dok je na osam odsto kupališta bio druge klase.

Analizu kvaliteta morske vode, sproveo je Institut za biologiju mora od 29. do 30. avgusta.

Ovi rezultati, kako se navodi u saopštenju Javnog preduzeća za upravljenje morskim dobrom, potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta, odnosno da je sanitarno ispravna, te bezbijedna za kupanje i rekreaciju.

"Od ukupno 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta na njih 11, dok je na pet kupališta voda bila druge klase. Na području opštine Bar voda je bila odličnog kvaliteta na svih 12 lokacija na kojima se prati sanitarni kvalitet morske vode za kupanje i rekreaciju. U Budvi, od ukupno 27 kupališta na njih 26 voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na jednom kupalištu voda bila druge klase" navodi se u saopštenju "Morskog dobra".

Kako navode, slična situacija bila i u opštini Tivat, gdje je od ukupno devet lokacija, voda bila prve klase na njih osam, a druge na jednoj lokaciji.

"U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, prve klase bila voda na 14 lokacija, dok je na jednoj kvalitet bio druge klase. Na obali Herceg Novog, analize su pokazale odličan kvalitet na svim lokacijama (ukupno 21), na kojima se prati mikrobiološki kvalitet morske vode", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније