Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 09. 2018. 16:39   >>  22:13 1

SASTANAK SA SINDIKATOM

Veljović: Obezbjediti policiji bolje uslove

Direktor Uprave policije Veselin Veljović izrazio je podršku menadžmentu Uprave policije, sindikalnim naporima da poboljšaju uslove rada i položaj policijskih službenika u sistemu, i naglasio da je rješavanje stambenih i drugih socijalno – ekonomskih pitanja preduslov za kvalitetan rad službenika UP.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sa saradnicima se danas sastao sa predsjednikom Sindikata Uprave policije Mladenom Šuškavčevićem i članovima Predsjedništva ovog Sindikata.

Sastanak je održan povodom sugestija Sindikata Uprave policije koje se tiču načina i adekvatnosti ostvarivanja prava policijskih službenika u vezi sa njihovim radnim i statusnim pravima i obavezama koje treba da budu utvrđene novim Predlogom Zakona o unutrašnjim poslovima.

Veljović je još jednom izrazio podršku menadžmenta Uprave policije sindikalnim naporima na poboljšanju uslova rada i sveukupnog položaja policijskih službenika u sistemu, kao i naglasio da je rješavanje stambenih i drugih socijalno – ekonomskih pitanja službenika policije jedan od preduslova za pružanje kvalitetnog odgovora policijskih službenika prema povjerenim poslovima i zadacima.

Na sastanku je konstatovano da je u rješavanju pitanja od važnosti za policijske službenike, a koje tretira Sindikat Uprave policije, osim obostrane spremnosti za saradnju koja je i do sada bila kvalitetna, neophodno održanje povjerenja i razumijevanja Sindikata Uprave policije i menadžmenta Uprave policije, uz potrebu očuvanja jedinstva Sindikata i rješavanja svih tekućih pitanja dijalogom.

Kako bi sugestije Sindikata Uprave policije u cilju adekvatne sindikalne zaštite policijskih službenika bile razmotrene i sagledane na sveobuhvatan način, Sindikat UP će direktoru Veljoviću dostaviti presjek stanja i predloženih rješenja koja se tiču pitanja od važnosti za rad i funkcionisanje policijskih službenika, a kojima se regulišu njihova radna i statusna prava i obaveze, a koji predlozi će u propisanoj proceduri biti prezentovani Vladi.

Naglašeno je da sve buduće planirane akcije i aktivnosti Sindikata Uprave policije treba da budu transparentne i da se o njima pravovremeno mora informisati članstvo Sindikata.

Na kraju sastanka je, nakon analize postojećeg stanja, zaključeno da je neophodno intenzivirati aktivnosti na poboljšanju uslova rada i povećanju standarda i kvaliteta života svih policijskih službenika, u svim segmentima kojima se bavi Sindikat Uprave policije, u čemu će Sindikatu podška biti menadžment Uprave policije MUP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније