Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 09. 2018. 14:04 >> 13:51
1

NOVI REKORD MA

U avgustu prevezli 23% više putnika

Nacionalni avio prevoznik Montenegroerlajnz (MA) u avgustu je prevezao 104.861 putnika, što je za 19.824 putnika ili 23.3% više, u odnosu na isti period prošle godine. Iz kompanije su saopštili da očekuju blizu 80 hiljada putnika u septembru, tako da će zacrtani cilj da se od početka juna do kraja septembra ove godine preveze više od 350 hiljada putnika biti ostvaren.

"Nakon rekordnog jula mjeseca, nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines je tokom proteklog avgusta prevezao ukupno 104.861 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, tj. u redovnom, čarter i kod-šer saobraćaju, sa šest operativnih aviona na 1097 redovnih i čarter letova. To je za 19.824 putnika ili 23.3% više, sa avionom više i 169 letova u redovnom i čarter saobraćaju više, sve u odnosu na avgust prošle godine", navodi se u saopštenju MA.

Ovim rezultatom, kako su kazali, upisan je još jedan rekord u istoriji kompanije.

"Destinacije koje su imale najveću prosječnu popunjenost putničke kabine su: Beograd 90%, Minhen 88%, Ljubljana 87%, Stankt Peterburg 84% i Frankfurt 80%", kazali su iz MA.

Tokom ljetnje sezone, u junu, julu i avgustu, MA je prevezao 277.783 putnika.

"I to u sve tri kategorije saobraćaja, na 3.064 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 44.385 ili 19% putnika više u odnosu na isti period prošle godine", navodi se u saopštenju.

Tokom ovogodišnje ljetnje sezone MA saobraća ka 27 destinacija u 15 država.

Iz nacionalnog avioprevoznika očekuju blizu 80 hiljada putnika u septembru mjesecu te da zacrtani cilj da se od početka juna do kraja septembra ove godine preveze više od 350 hiljada putnika bude ostvaren.

"MA je za osam mjeseci ove godine ukupno prevezao 454.870 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, na 5.340 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 54.733 putnika ili 13.7% više u odnosu na isti period lani", navodi se u saopštenju.

Iz MA ističu da su rezultati ostvareni u uslovima velike konkurencije na tržištu, na kojem pored MA u toku ljetnje sezone saobraća oko 45 drugih redovnih, čarter i niskobudžetnih avio-kompanija.

MA, kako su kazali, na godišnjem nivou uspije da preveze između četvrtine i trećine ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima.

"Rezultati koje postiže Kompanija u 2018. godini su posljedica uspješnog sprovođenja plana konsolidacije poslovanja i optimalne komercijalne strategije, na čemu se i dalje radi u kontinuitetu, u saradnji sa resornim ministarstvom i Vladom Crne Gore", istakao je izvršni direktor MA, Živko Banjević.

MA planira da u toku 2018. godine preveze oko 620.000 putnika.

"Na taj način MA ispunjava svoju misiju i daje maksimalan doprinos turističkoj i ukupnoj privredi Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније